"Aan ons om goed resultaat neer te zetten"

DINSDAG, 2 AUGUSTUS 2011, 11:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ook Tom De Sutter slaagde er tijdens zijn invalbeurt vrijdag niet in de nederlaag te voorkomen. "Het was moeilijk inkomen. Je probeert iets te forceren, maar we waren op dat moment ook niet aan ons beste halfuur bezig."


"Toen Denis rood kreeg, wisten we dat het niet makkelijk zou worden", zo vertelt De Sutter in Het Nieuwsblad. “Iedereen verwachtte terecht dat we onze eerste wedstrijd zouden winnen. We creëerden daar kansen voor, maar we konden ze niet afmaken.”

Uiteindelijk was het De Sutters collega-invaller Amoah die na defensief falen bij Anderlecht de match besliste in het voordeel van OHL. "Het zou niet mogen dat er zo'n zware communicatiefout wordt gemaakt. Er is een taalverschil, maar je moet toch een paar termen afspreken. Ze moeten elkaar toch kunnen verwittigen. Daar moet aan gewerkt worden."

Standard

Tegen OHL uitten de supporters meermaals hun ongenoegen over de huidige stand van zaken. Dit verraste De Sutter niet echt. "We maakten dat vorig seizoen al mee. Het is aan ons om goede resultaten neer te zetten, zodat dit stopt, te beginnen met de match van vrijdag tegen KV Mechelen."

De spits geeft ook wel aan dat nog niks verloren is. "Kijk naar Standard vorig jaar. Ze hebben heel het seizoen lang onregelmatig gepresteerd, maar werden ei zo na nog kampioen, al kan je je bij Anderlecht niet veroorloven om onderweg zomaar matchen te verliezen."

Matchritme

Met zijn eigen gezondheid gaat het intussen de goede kant op. De dag na zijn invalbeurt speelde De Sutter ook in de oefenwedstrijd op tweedeklasser Woluwe en scoorde daar twee keer.

"Mijn schouder is nu volledig in orde. Ik heb vrij veel krachttraining gedaan tijdens mijn revalidatie en was vroeger klaar dan gedacht. Ik moet nu vooral matchritme opdoen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.