De vijf pijnpunten van Anderlecht

DINSDAG, 2 AUGUSTUS 2011, 14:16 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Al tijdens de voorbereiding bleek dat het niet snor zat bij Anderlecht. Het Nieuwsblad zet vijf pijnpunten op een rijtje: grote druk, positionele fouten, gebrek aan leiders, moeilijke communicatie en te weinig creativiteit.


Grote druk:

Aangezien de kampioen zich dit seizoen rechtstreeks plaatst voor de Champions League, staat er erg veel geld op het spel. Ook het krediet van bestuur en trainer bij de fans is niet groot. Zo werd manager Van Holsbeeck op de fandag uitgejouwd en trainer Jacobs werd niet apart afgeroepen.

Bij de nieuwkomers ontbreken grote namen en daardoor moeten de jongens die gekomen zijn meteen bevestigen. Eén van hen, Dennis Odoi, ging vrijdag tegen OHL ter hoogte van de middenlijn door het lint en kreeg rood.

Positionele fouten

Bij de 2-1 liet Samuel aanvaller Amoah lopen. Juhasz en Proto reageerden intussen ontsteld en meteen na de match deed ook Ariël Jacobs alsof hij het allemaal voorspeld had.

Tijdens de voorbereiding experimenteerde Jacobs ook met sommige spelers. Omdat linksback Diogo potitioneel faalde en te offensief denkt, werd hij getest als linksmidden. Behrang Safari werd dan weer aangekondigd als linksmidden, maar blijkt een pure linksachter te zijn.

Geen leiders

Tegen OHL ontbrak het Anderlecht aan een leider die opstaat wanneer het minder gaat. Lukaku zou dit kunnen, maar wordt te veel aan Chelsea gelinkt. Biglia, Legear en Deschacht waren onbeschikbaar. De spelers die dan de ploeg op sleeptouw moeten nemen, zijn te onvervaren (Canesin Matos, Marecek) of te onregelmatig (Suarez).

De terugkeer van Deschacht en Biglia kan dit probleem oplossen en ook Jovanovic, als hij komt, kan een ploeg aanvuren. Of Vargas daarvoor genoeg persoonlijkheid heeft, valt af te wachten.

Moeilijke communicatie

Samuel spreekt alleen Portugees. Juhasz liet al weten dat de twee op alternatieve manieren communiceren, maar voor een centraal duo is dit niet evident. Het dient wel gezegd dat ook Marcin Wasilewski de voorbije jaren enkel Pools sprak.

Weinig creativiteit

Tegen een OHL dat er voor de rust amper uitkwam, werden maar enkele kansjes gecreëerd. Van Anderlecht mag meer verwacht worden. Na het vertrek van Boussoufa mist paars-wit inspiratie. Het was bewonderenswaardig dat de 19-jarige Canesin Matos de bal opeiste, maar hij kan de ploeg nog niet doen draaien. Suarez, Reynaldo en Kanu zijn te wisselvallig om echt hun stempel te drukken. Alle hoop rust op Vargas als hij hersteld is.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.