Van Holsbeeck: "Mijn moeilijkste transfer ooit"

WOENSDAG, 3 AUGUSTUS 2011, 09:26 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het was een zichtbaar getekende Herman Van Holsbeeck die gisteren rond 20 uur landde op Zaventem. Anderlecht had de grote middelen ingezet om te onderhandelen en even dreigde het zelfs verkeerd te lopen.


Naast Van Holsbeeck schoven ook Dejan Veljkovic, de zaakwaarnemer van Jovanovic, en Anderlecht-advocaten Danny Spreutels en Laurent Denis mee aan tafel. Omdat Anderlecht en Jovanovic niet tot een akkoord waren gekomen, had Anderlecht de hulp van Liverpool nodig om de Serviër aan te trekken.

Liverpool had Jovanovic een vrije transfer beloofd als hij zelf overeenstemming kon bereiken met een club. Dit was er dus niet. Aanvankelijk wou Liverpool niet buigen voor de eisen van Anderlecht en Jovanovic, maar onder druk van de speler en diens manager gebeurde dit uiteindelijk toch.

Over de inhoud van het akkoord met Liverpool wou Van Holsbeeck geen commentaar geven, maar dat Jovanovic voor twee jaar tekent bij Anderlecht en bij Liverpool nog een contract had dat even lang liep, lijkt geen toeval. Mogelijk blijft Liverpool een deel van Jovanovic loon doorbetalen.

"Nood aan speler met persoonlijkheid"

In een eerste reactie bevestigde Van Holsbeeck dat de transfer erg moeizaam tot stand kwam "Het waren de moeilijkste besprekingen die ik al heb meegemaakt", aldus Van Holsbeeck, die in Argentinië nochtans al één en ander had meegemaakt. "Ik moet de mensen van Liverpool bedanken, want ze hebben deze deal op een heel correcte manier afgehandeld.

Volgens Van Holsbeeck is Jovanovic precies wat Anderlecht momenteel ontbreekt. "We hadden een persoonlijkheid als Milan nodig. Op OHL zag je dat de ploeg wel potentieel heeft, maar dat hij een leider mist. Jovanovic is zo iemand. Ik ben blij dat hij bij ons zit."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.