Mbokani weer een stap dichter bij Anderlecht

DONDERDAG, 4 AUGUSTUS 2011, 09:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De delegatie van Monaco vertrok gisteren zonder akkoord over Dieumerci Mbokani opnieuw naar het prinsdom. Volgens Mbokani's makelaar evolueert alles in de goede richting en zal er mogelijk vandaag al worden verder gepraat.


Anderlecht verscheen gisteren aan tafel met een globaal budget voor Mbokani. Dit omvatte de transfersom, Mbokani's loon en de commissies voor zijn makelaar. Tussen deze drie partijen moet nu een akkoord gevonden worden over de verdeling van dit bedrag.

Volgens Het Laatste Nieuws vroeg Monaco nog maar een transfersom van drie miljoen euro. Anderlecht deed een lager voorstel, dat zou worden aangevuld met bonussen als Mbokani goed presteert.

Tijd is bondgenoot Anderlecht

Vandaag zitten de zaakwaarnemers van Mbokani in Monaco opnieuw samen met zijn huidige club. Als er een akkoord wordt gevonden, kan Mbokani dit weekend een contract voor drie jaar tekenen bij Anderlecht met optie voor een vierde.

Anderlecht heeft alvast tijd om de transfer af te ronden. Met Jovanovic heeft het net een extra spits toegevoegd aan de kern en ook Tom De Sutter is weer klaar voor de dienst. Bovendien zit Monaco na de degradatie in financieel troebel water en wil het maar wat graag van het loon van de verbannen Mbokani verlost worden.

Makelaar Mbokani: "Dieu wil absoluut naar Anderlecht"

In Het Nieuwsblad toont Mbokani's makelaar Didier Frenay zich optimistisch over een goede afloop. "Dieumerci wil absoluut naar Anderlecht komen. Zeker nu zijn oude ploegmaat Milan Jovanovic ook naar Anderlecht is. Hij wil samen nog eens Belgisch kampioen worden", aldus Frenay.

"Er zijn vorderingen gemaakt in het dossier, maar niet alle obstakels zijn weggewerkt. Er is nog geen principeakkoord tussen Mbokani en Anderlecht, maar er zijn wel grote stappen gezet. Veel hangt nu af van Monaco. Natuurlijk willen zij wat geld recupereren, maar ik hoop dat ze zich redelijk opstellen in de transferprijs. Het gaat zeker om een definitieve transfer."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.