Suarez: "Ik zie Jovanovic niet als concurrent"

DONDERDAG, 4 AUGUSTUS 2011, 10:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Net nu Matias Suarez zeker leek van een basisplaats, heeft Anderlecht met Milan Jovanovic een stevige concurrent aangetrokken. De Argentijn ziet het echter anders. "We hebben een speler als Jovanovic nodig."


"Jovanovic heeft zoveel kwaliteiten en zoveel ervaring. Ik ben er van overtuigd dat hij ons dat duwtje gaat geven dat we nodig hebben", aldus Suarez in Het Laatste Nieuws. "Met zijn snelheid kan hij iedereen pijn doen. Ik wil geen afbreuk doen aan onze andere aanvallers, maar we hebben een speler als Jovanovic nodig."

Dat hij zelf mogelijk de dupe is van Jovanovic' komt, weigert Suarez te geloven. "Er heerst alleen maar gezonde concurrentie. De coach beslist wie speelt, maar ik ben sterker geworden, ook mentaal. Dat moet me toelaten in de basiself te spelen."

Suarez geeft wel toe dat hij liefst op links speelt, de positie van Jovanovic. "Maar de trainer mag me gerust op rechts zetten, ik wil vooral spelen. Al liggen mijn lievelingsplaatsen centraal en links. Ik geef mijn voorzetten bijvoorbeeld liever vanaf links, hoewel ik rechtsvoetig ben. Maar vanaf links kan ik naar binnen kappen, dan komen ze beter uit."

"Ik voelde me nog nooit zo goed"

Tijdens de voorbereiding luchtte Suarez zijn hart in de pers over de manier van spelen van Jacobs die hem niet beviel. Intussen is alles weer koek en ei tussen de twee. "Tijdens het toernooi van Faro heb ik een heel goed gesprek gehad met de trainer."

"Dat was verhelderend en het heeft me goedgedaan. Daardoor heb ik een knop kunnen omdraaien, zodat ik me weer helemaal kan concentreren op het voetbal. Ik voel me ook goed. Ik heb me hier zelfs nog nooit zo goed gevoeld."

Een vertrek, bijvoorbeeld naar Rennes, is dan ook geen item meer. "Ik heb pas nog met mijn manager gesproken, er is niks concreet. Het enige wat op dit moment wel concreet is, is dat ik me goed voel bij Anderlecht."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.