"Lukaku-Mbokani-Jovanovic is een droomaanval"

DONDERDAG, 4 AUGUSTUS 2011, 12:31 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Milan Jovanovic zat gisteren nog in Servië, maar Het Laatste Nieuws kon hem telefonisch al enkele vragen stellen over zijn transfer. "Ik heb om verschillende redenen voor Anderlecht gekozen", aldus Jovanovic, die erg ambitieus is.


"Zowel sportieve als familiale aspecten speelden mee", aldus Jovanovic. "Ik ben op een leeftijd dat ik nog voor de nationale ploeg wil spelen. En dan was het essentieel dat ik in Europa kon blijven." Het Al-Sbabab van Michel Preud'homme viel hierdoor af.

Bij Anderlecht hoopt Jovanovic opnieuw te schitteren als in zijn beste Standard-dagen. "Ik wil kampioen spelen! Ik tekende een contract van twee jaar bij Anderlecht. Het is mijn droom om in het eerste seizoen de titel te winnen en het seizoen daarop te schitteren in de Champions League."

Bij Anderlecht wordt Jovanovic mogelijk herenigd met Mbokani. Ik hoop dat de transfer rondkomt en dat ik naast hem in de spits kan spelen. Mbokani is een van de beste spitsen met wie ik ooit samenspeelde. En blijft Lukaku ook? Lukaku-Mbokani-Jovanovic zou een droomaanval zijn."

"Conditioneel nog niet klaar"

Vorig seizoen speelde Jovanovic niet zo veel en in mei werd hij ook nog geopereerd. De vraag is dan ook hoeveel tijd hij nodig heeft om zijn beste vorm terug te vinden.

"Ik vraag de supporters geduld. Fysiek ben ik in orde. De knieoperatie die ik op het einde van vorig seizoen heb ondergaan is geslaagd. Maar conditioneel ben ik nog niet klaar. Ik weet niet hoeveel tijd ik nodig ga hebben om wedstrijden te kunnen spelen. Dat moeten de fysieke testen (vandaag, red.) uitwijzen", zo besluit Jovanovic.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.