"Jovanovic heeft weinig nodig om top te zijn"

DONDERDAG, 4 AUGUSTUS 2011, 13:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Milan Jovanovic werkte de voorbije weken in Servië samen met ex-Lokeren-coach Aleksandar Jankovic aan zijn conditie. Volgens deze laatste is Jovanovic klaar om er meteen te staan. "Ik zweer je: Anderlecht deed een toptransfer."


&quoquot;Onmiddellijk na het einde van vorig seizoen liet Jovanovic in Qatar bij dokter Popovic (voormalig clubarts van Standard, red.) zijn knie kuisen, een kleine routineklus. Medisch was alles in orde en we konden begin juni meteen beginnen aan de fysieke wederopbouw", aldus Jankovic in Het Laatste Nieuws.

Jankovic stelde een programma op en Jovanovic voerde dit minitieus uit. "Zijn mentaliteit is die van een echte prof. Omdat hij helemaal fit wilde zijn voor het nieuwe seizoen, deed Milan labeurwerk. 's Avonds lag hij languit in de zetel, helemaal bekaf."

"Het resultaat mag er zijn: de medische staf van Anderlecht zal schrikken van de tests die 'Jova' zal ondergaan: hij is een topatleet. Máár, ik ben wél akkoord als er twijfels zijn of hij wedstrijdfit is. Milan heeft geen matchen meer gespeeld sinds eind vorig seizoen."

"Jovanovic presteert het best onder druk"

Dit laatste hoeft volgens Jankovic geen probeem te zijn. Jovanovic is immers een speciale. "Kijk naar de interland van Servië tegen Ierland in maart. Toen zat hij al maanden op een zijspoor bij Liverpool, hij had hooguit enkele oefenwedstrijden gespeeld, en toch was hij onze uitblinker tegen de Ieren."

"Milan heeft weinig nodig om top te zijn. Anderlecht kan hem volgende week al inpassen in de ploeg en speelminuten geven", aldus Jankovic, die beseft dat Anderlecht erg veel verwacht van zijn nieuwe vleugelspits. "Maar Milan haalt zijn beste rendement onder druk. Bij Standard was een match tegen Lokeren een kleine match. Maar bij Anderlecht bestaan er geen kleine matchen. En da's net wat Milan nodig heeft. Anderlecht deed een toptransfer."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.