"Tien jaar niet goed gewerkt, afgelopen twee jaar zeker niet"

ZATERDAG, 17 OKTOBER 2020, 17:29 - Garrincha
Logo Anderlecht-Online

INTERVIEWS In zijn gesprek met de media windt Wouter Vandenhaute er geen doekjes om: "We moeten erkennen dat hier de afgelopen tien jaar niet goed gewerkt is en de afgelopen twee jaar zeker niet", aldus de Anderlecht-voorzitter. "Maar we moeten stoppen elkaar de schuld te geven. Daar schieten we niets mee op."

"De club is op elk vlak blijven stilstaan en is zelfs achteruitgegaan", vertelt Vandenhaute. De huidige preses wijst erop dat de club er de laatste jaren sportief op achteruit gegaan is en dat er foute beslissingen genomen zijn die veel geld gekost hebben. "Een dodelijke combinatie", erkent hij.

70 miljoen euro om verder te kunnen

Vandenhaute wijst naar Club Brugge dat na de overname door Bart Verhaeghe ook een moeilijke periode kende met vijf coaches in 2,5 jaar. "Pas toen was duidelijk wie de machthebbers waren en plots is de déclic gekomen." Volgens Vandenhaute heeft Anderlecht de voorbije jaren veel tijd verloren door te wachten op die déclic en er niet zelf naar op zoek te gaan.

Sinds dit voorjaar zijn de zaken duidelijk bij Anderlecht: Coucke is eigenaar, maar moeit zich niet met het beleid. Nu moet er financieel nog orde op zaken gesteld worden. De Raad van Bestuur keurde het herstelplan al goed, nu de aandeelhouders nog. "Het herstelplan houdt in dat 50 miljoen euro schuld wordt omgezet in kapitaal en dat er 20 miljoen euro vers geld in de club wordt gepompt. Anderlecht zal dan nog niet rijk zijn, maar dan kunnen we verder."

Bron: Het Laatste Nieuws (Pieter-Jan Calcoen)
Het Nieuwsblad (Jürgen Geril)
Sporza (/)anderlecht-online forum