De Sutter: "Voetballende weelde is enorm"

ZATERDAG, 6 AUGUSTUS 2011, 13:18 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Enigszins verrassend stond Tom De Sutter gisteren aan de aftrap. Of toch niet? "Voor mij was het geen verrassing. Ik had een goed gevoel op training en ik denk dat ik ook vanaf de eerste minuut in de wedstrijd zat."


"Dit was een partij die absoluut gewonnen moest worden, maar extra druk voelde ik zeker niet", zo vertelde De Sutter na de partij. "Jammer dat mijn kopbal in de beginfase uiteenspatte op de dwarsligger. Maar goed: de drie punten zijn binnen en dat is belangrijker."

De Sutter hoopt dat deze basisplaats de eerste van vele is. "Ik heb het laatste jaar enorm veel pech gekend, eerst die enkelblessure en dan die schouderblessure. Ik hoop dat alle miserie nu achter de rug is en dat ik eindelijk terug aan voetballen kan toekomen."

Een transfer (Gent wordt genoemd) is momenteel geen zorg. "Ik voel mij gesteund door de trainer en het bestuur en ben graag bij Anderlecht. Ik wil hier niet speciaal weg, maar ik zal wel eens met het bestuur babbelen over mijn toekomst. Ik zit ook niet te wachten op een vertrek van Lukaku, van mij mag hij gerust blijven."

"Ploeg is tot grootse dingen in staat"

Met de komst van Jovanovic en Vargas, het ontluiken van Canesin Matos en Suarez die momenteel op erg hoog niveau speelt, voorspelt De Sutter Anderlecht een mooi seizoen. "De voetballende weelde is enorm groot op Anderlecht. Ik denk dat deze ploeg dit seizoen tot grootste dingen in staat moet zijn."

Ook Europees verwacht De Sutter dan ook sterke prestaties. "Met Bursaspor treffen we de moeilijkste tegenstander die in de pot zat. Het wordt een zware dobber, maar wij zijn Anderlecht en wij moeten ons kwalificeren."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.