Vandenbempt: "Lukaku kan zich verder ontwikkelen"

ZONDAG, 7 AUGUSTUS 2011, 15:53 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens voetbaljournalist Peter Vandenbempt is de transfer van Romelu Lukaku naar Chelsea een goede stap in zijn verdere ontwikkeling. "Misschien was hij beter nog een half seizoen gebleven, maar tegelijkertijd: waarom niet?"


"Je kunt dit een risico vinden, maar de verwachtingen zullen in het begin niet al te hoog gespannen zijn", denkt Vandenbempt. "Ook al staat hij niet meteen in de basis, hij zal zich er goed kunnen ontwikkelen."

"En dat is nodig, want ik vind dat er nog veel werk is aan Lukaku. Zijn kopspel, techniek, positiespel en zelfs zijn afwerking kunnen beter. De stap naar Engeland is ook een reuzenstap."

"Er is veel concurrentie bij Chelsea en de stap naar de Premier League is een reuzenstap. Als Lukaku volgend seizoen Drogba kan opvolgen, zal hij het goed gedaan hebben."

"Aderlating voor Belgische competitie"

"Voor het Belgisch voetbal en de nationale ploeg is het een fantastische zaak dat spelers als Courtois en Lukaku bij zo'n topclub belanden. Ze kunnen zich daar op hoog niveau voort ontwikkelen", aldus Vandenbempt.

"Voor de Belgische competitie is dit wel een aderlating. Het is jammer dat we maar twee jaar hebben kunnen genieten van Romelu Lukaku, maar dat is nu eenmaal het lot van onze competitie."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.