Collin: "Geen schrik van Mbokani zijn karakter"

WOENSDAG, 10 AUGUSTUS 2011, 12:21 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Het Laatste Nieuws publiceert vandaag een uitgebreid gesprek met Philippe Collin. De secretaris-generaal van Anderlecht praat in het interview over het vertrek van Lukaku, de komst van Mbokani en de scouting bij paars-wit.


De transfer van Lukaku naar Chelsea was de voorbije dagen hét onderwerp van gesprek in het Belgisch voetbal. "Zijn mentaliteit is fantastisch", zegt Collin. "Dat heeft hem gebracht waar hij vandaag staat. Maar ik hoop dat Romelu een klap incalculeert. Want vroeg of laat krijgt hij een dip. Er is de enorme concurrentie bij Chelsea en bovendien rijst de vraag hoe hij zal omgaan met het geld dat binnenkomt? En straks zal Romelu de meisjes ontdekken. Hij moet zijn evenwicht bewaren."

"Sociale cel zal Mbokani moeten volgen"
Om het vertrek van Lukaku op te vangen haalde Anderlecht Dieumerci Mbokani terug naar het Astridpark. Niet iedereen is daar even gelukkig mee. "Jovanovic zei ons in mei dat Mbokani de beste spits was waar hij al mee had gespeeld", aldus Collin. "We zijn toen gaan nadenken. Mbokani is normaal onhaalbaar voor ons. Maar zijn "nadelen" maakten hem weer betaalbaar voor ons."

"Ik heb geen schrik voor zijn karakter. Jovanovic zal wel weten hoe hij Mbokani moet aanpakken. Wat naast het veld gebeurt, is veel belangrijker. Onze sociale cel zal hem van heel nabij moeten volgen."

"Jacobs heeft geen inspraak in de transfers"
Collin verdedigt zich ook tegen de kritiek die hij en het bestuur soms te verduren krijgt. "Ik geeft toe dat we te veel spelers aannemen op basis van technische rapporten. We moeten weer de achtergrondinformatie oppikken: opvoeding, studie, ... Maar scouting is geen exacte wetenschap."

"Eén ding moet wel anders: eind dit jaar wil ik de namen voor de zomer van 2012. Nu was dat pas in maart, te laat." Collin zegt tot slot dat Ariël Jacobs geen inspraak heeft in de transfers. "90% van de trainers pakt geld op transfers. Dat willen wij vermijden."

Bron: Het Laaste Nieuws / Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.