Slaapverwekkende draw in Lotto Park

ZONDAG, 29 NOVEMBER 2020, 20:21 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft niet kunnen reageren na de zwakke wedstrijd van vorig weekend in Beerschot. Het speelde een zoutloze partij tegen een ook al pover Standard. Anderlecht kon welgeteld één bal tussen de palen trappen in 94', een schuin schot van Nmecha. Standard deed niet veel beter.

De eerste helft was zonder twijfel een van de meest slaapverwekkende helften uit de geschiedenis van de classico. De logische ruststand was dan ook 0-0. Anderlecht, zonder de geblesseerde Tau, begon met redelijk wat nieuwe spelers aan de aftrap, maar het maakte weinig indruk. Het tempo bleef te laag, er waren problemen met de opbouw, er was geen beweging en Anderlecht schuwde alle risico's. Het enige 'gevaar' kwam via de flanken, waar Bundu zich af en toe liet opmerken met een flauwe poging tot creativiteit. De slechte corners lieten nogmaals blijken dat Anderlecht de kennis van Luc Nilis meer dan goed kan gebruiken. Ook Standard nam geen risico's en probeerde met de lange bal hun snellere spelers te bereiken. Delcroix kon Lestienne gepast afhouden en een schot van Raskin (ex-Anderlecht) was misschien nog het gevaarlijkste uit de eerste 45'. Wellenreuther ving de poging makkelijk op.

Na de pauze leken beide ploegen de tristesse van hun eigen spel te erkennen. Het tempo en de intensiteit gingen iets naar omhoog. Vijf minuten na rust kon Anderlecht eens verrassen, maar Nmecha stond buitenspel zodat het doelpunt van Vlap niet werd toegekend. Laifis testte Wellenreuther met een ver schot in de 57ste minuut. Niet lang later besloot Nmecha van te schuin op Bodart: de eerste poging van Paars-wit tussen de palen. De wedstrijd ging echter terug over in slaapstand.

Bij een uitbraak na 65 minuten kon Bundu centraal twee spelers aanspelen, maar de voorzet belandde in Luikse voeten. Met het inbrengen van Verschaeren en Amuzu probeerde Kompany het tij te keren. De luchtmacht van Standard kreeg dan weer versterking van Oulare. De wedstrijd kroop naar de laatste tien minuten, een periode waarin Anderlecht veel doelpunten incasseert en waarin Standard vaak scoort. Dimata (voor Nmecha) was Kompany's laatste nieuwe pion in het zoutloze schouwspel. Verschaeren werd nog mooi vrijgespeeld op links, maar Bodart maakte de ongevaarlijke voorzet onschadelijk. Anderlecht probeerde het tempo op te drijven, maar Standard was gevaarlijker. De ingevallen Jans schoot in de toegevoegde tijd nog op doel en Raskin zette scherp voor. De wedstrijd eindigde logisch op 0-0.

Ondanks Kompany zijn preek na Beerschot liet Anderlecht vandaag totaal niets zien. Een schot tussen de palen is niet bepaald om naar huis over te schrijven, ook al beschikt Standard over een stevige defensie. Pluimen op de hoed waren er voor Miazga en zeker voor Delcroix die een vlekkeloze partij speelde. Maar om dit Anderlecht (aanvallend en opbouwend) naar een hoger niveau te tillen, lijkt enkel de toverdrank van Panoramix te kunnen werken. Benieuwd welke vertoning we vrijdag mogen verwachten op het veld van Zulte Waregem.

Score: 0-0
Goal(s): /

Anderlecht: Wellenreuther, Murillo, Miazga, Delcroix, Mychailichenko, Sambi Lokonga, Cullen, Vlap (71' Verschaeren), Bundu, Mukairu (71' Amuzu), Nmecha (83' Dimata)
Standard: Bodart, Laifis, Dussenne (78' Jans), Bope Bokadi, Gavory, Fai, Cimirot, Bastien, Lestienne (60' Tapsoba), Raskin, Balikwisha (74' Oulare)

Geel: Cimirot (14'), Dussenne (77'), Nmecha (79'), Cullen (81'), Oulare (83')
Rood: /

Scheidsrechter: Jonathan Lardot
Stadion: Lotto Park

Bron: © Eigen redactieanderlecht-online forum