Mbokani zes tot acht weken out

DINSDAG, 16 AUGUSTUS 2011, 09:07 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Eerste onderzoek gisterenavond heeft uitgewezen dat Dieumerci Mbokani verrekking van de mediale banden heeft opgelopen. In dat geval zou hij zes tot acht weken out zijn. Vandaag wordt hij verder onderzocht.


Mbokani blesseerde zich op de laatste minuut van de ochtendtraining, toen zijn studs tijdens een duel met Kouyate in het gras bleven steken. Even werd gevreesd voor gescheurde kruisbanden, maar dat is het gelukkig niet. Mbokani werd onderzocht in het ziekenhuis van Ronse, waar clubdokter Kris- tof Sas spoedarts is.

De blessure van Mbokani stelt Anderlecht voor offensieve problemen. Tijdens zijn eerste trainingsmomenten toonde Mbokani zich opvallend fit, zodat paars-wit hoopte hem donderdag tegen Bursaspor al te kunnen inzetten.

Tom De Sutter is nu de enige diepe spits in de kern, aangezien Jacobs geen beroep wenst te doen op Dmitri Bulykin. Een extra diepe spits wil/kan Anderlecht niet meer binnenhalen. Tegen Lokeren zat afgelopen weekend de 17-jarige Nathan Kabasele op de bank.

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.