Legear: "Zo lang out door medische fout"

WOENSDAG, 17 AUGUSTUS 2011, 13:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na bijna vier maanden blessureleed is Jonathan Legear weer fit. Waarom hij zo lang aan de kant stond? Een misverstand met de medische staf. "Ze spoten me een product in dat bij andere voetballers gewerkt heeft, maar bij mij niet."


"Tijdens de play-offs liep ik een scheurtje van acht millimeter op in de quadriceps. Normaal ben je daar in tien dagen van genezen, maar ik was bijna vier maanden out", aldus Legear in de kranten.

"De medische staf heeft geprobeerd om de genezing te versnellen door me een product in te spuiten dat in het verleden met succes aangewend was en dat gebruikt wordt door veel voetballers. Deze keer heeft het niet gewerkt."

"Maar ik kan het hen vergeven, want dit is menselijk", vertelt Legear nog. "De club en de medische staf hebben de laatste jaren al veel gedaan om me te helpen. Ik gooi ze dus geen steen toe."

"Ligt niet aan mijn levensstijl"

Deze blessure was niet Legears eerste. De flankspelers speelt amper tien matchen op rij. "Dat is soms frustrerend, maar ik laat me daar niet door ontmoedigen. Tien blessures per jaar zullen me niet doden. Ik ben er altijd in geslaagd om terug te keren en op een dag zal er een einde komen aan al die blessures."

Sommige menen dat zijn vele blessures het gevolg zijn van een niet-professionele levensstijl. Legear spreekt dit tegen. "Dat wordt al vier jaar gezegd, maar er valt mij weinig te verwijten. Na mijn auto-ongeluk ben ik totaal veranderd."

"Natuurlijk drink ik af en toe nog eens een glas, maar dat belet me niet om een professionele sporter te zijn. Het enige wat ik misschien moet veranderen, is mijn voeding. Ik ben niet iemand die constant alle etiketten leest, wat andere spelers wel doen", zo besluit Legear.

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.