"Anderlecht heeft voorkooprecht op Azevedo"

WOENSDAG, 17 AUGUSTUS 2011, 15:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het voorbije weekend stond Thomas Azevedo voor het eerst in de basis bij OH Leuven. De 20-jarige spits kwam in juni over van Lommel en Anderlecht betaalde de helft van de transfersom. "Wie niet rijk is, moet slim zijn", aldus OHL.


Azevedo was vorig seizoen een van de smaakmakers in tweede klasse. Dit leverde hem interesse op van maar liefst elf eersteklassers. "Thomas lag nog een jaar onder contract en wij zijn een club met beperkte middelen", zo doet Eddy Vandezande, sportief verantwoordelijke van OHL, vandaag het verhaal in Sport/Voetbalmagazine.

"Ook STVV, Standard en Genk zaten achter hem aan. Ik ben bij Herman Van Holsbeeck langs geweest en zij hebben hun scouting in gang gezet. Thomas is jong en Belgisch, dat is interessant voor hen, maar de stap naar Anderlecht zou nu nog te groot zijn", aldus Vandezande.

"Door deze constructie hebben zij een beetje willen anticiperen. De dag dat Thomas hier weggaat, heeft Anderlecht de eerste keus. Door dit verhaal erachter te steken, hebben wij de speler en zijn entourage een goed gevoel en een toekomstperspectief willen bieden."

"Thomas móet niet naar Anderlecht"

Dat Anderlecht de helft van de transferrechten van Azevedo in zijn bezit heeft, wil niet zeggen dat de spits sowieso ooit naar het Astridpark trekt. "Anderlecht gaat hem volgen, maar voor alle duidelijkheid: Thomas heeft alleen een contract met OHL, niet met Anderlecht. Hij móét er dus niet naartoe", zo zegt zijn zaakwaarnemer Evert Maeschalck."

Anderlecht-woordvoerder David Steegen bevestigt het hele verhaal. "Wij hebben Azevedo samen met OHL gekocht en bezitten bijgevolg een voorkooprecht als hij doorbreekt. Mocht hij ooit worden verkocht aan een andere club, krijgt Anderlecht vijftig procent van de verkoopmeerwaarde."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.