"Sportief kunnen we goede zaken doen in EL"

WOENSDAG, 17 AUGUSTUS 2011, 22:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Bursaspor heeft Anderlecht volgens Roger Vanden Stock een erg lastige tegenstander geloot. "Van alle niet-reekshoofden trokken wij natuurlijk weer het best geplaatste. Bovendien is het Turkse voetbal in volle ontwikkeling."


Desondanks zou Anderlecht in het voordeel moeten zijn tegen Bursaspor. De Turkse competitie is door het omkopingsschandaal nog niet begonnen. "Maar of het een rol zal spelen dat zij nog geen competitiematchen in de benen hebben, moeten we morgen zien. Het is altijd mogelijk", aldus Vanden Stock op RSCA.be.

De voorzitter beseft ook dat zijn team nog niet op zijn sterkst is. "We sukkelen met blessures en we hebben dan ook lichte twijfels bij het afreizen naar Bursa. Maar misschien is het wel een voordeel dat we beseffen dat we het maximum zullen moeten geven om die kwalificatie af te dwingen."

Dat Anderlecht maar Europa League speelt en geen Champions League, betekent vooral financieel een groot gemis. "Er is inderdaad minder geld te verdienen, maar sportief kunnen we wel goeie zaken doen", zo hoopt Vanden Stock.

"Het is heel belangrijk dat we punten pakken voor ons coëfficiënt. Volgend seizoen mag de kampioen rechtstreeks naar de poules van de Champions League. Nu moeten we punten pakken om ervoor te zorgen dat dat ook de komende jaren zo blijft."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.