Jacobs: "Weet niet of wij voordeel hebben"

WOENSDAG, 17 AUGUSTUS 2011, 22:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Een een zomers Bursa moet Anderlecht morgen zijn eerste stap zetten richting poules van de Europa League. Ariël Jacobs is alvast op zijn hoede voor de tegenstander. "De resultaten van Bursaspor de laatste drie jaar zeggen genoeg."


"Als een ploeg de laatste drie seizoenen steeds in de top eindigt, dan weet je dat je tegenover een goeie tegenstander zal staan", zo zegt Jacobs. "Twee jaar geleden werden ze kampioen en vorig jaar eindigden ze knap derde. Voeg daar nog eens aan toe dat ze afgelopen seizoen Champions League speelden."

Omdat de Turkse competitie nog niet bezig is, kon Anderlecht Bursaspor niet scouten. Via dvd hoopt Jacobs voldoende te weten zijn gekomen over de sterkte van het team. "We hebben wedstrijden van vorig seizoen gezien en hun voorbije kwalificatiematchen van de Europa League."

Dat Bursaspor nog geen competitieritme heeft en Anderlecht wel, is volgens sommigen een voordeel voor paars-wit. Jacobs blijft evenwel voorzichtig. "Dat zou een voordeel kunnen zijn, maar een paar seizoenen geleden zaten wij in hetzelfde schuitje en ging BATE met de kwalificatie lopen."

Op nieuwkomer Dieumerci Mbokani kan Jacobs morgen niet rekenen, hoewel hij daar wel op gehoopt had. "Hij liet een goeie indruk op training. "Ik steek ook niet weg dat zijn blessure ons op dit moment heel slecht uitkomt", zo besluit de Anderlecht-coach.

Bron: RSCA.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.