Van Holsbeeck: "Plaats maken voor jeugd"

DONDERDAG, 18 AUGUSTUS 2011, 09:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ondanks het uitvallen van Dieumerci Mbokani, zal Anderlecht geen extra spits meer aantrekken. "Iemand huren heeft weinig zin, want over twee maanden is Mbokani terug", aldus Herman Van Holsbeeck, die nu rekent op Nathan Kabasele.


"Misschien biedt de blessure van Mbokani wel een plaats aan een jonge speler, die niemand kent, maar die zijn kans moet krijgen", aldus Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. "Dan heb ik het over Nathan Kabasele, van wie ik in een oefenwedstrijd in Oudenaarde in tien minuten meer gezien heb dan van andere spitsen in een hele wedstrijd."

"Als je als club een bepaald beleid wil voeren, moet je jongeren ook de kans geven om te tonen uit welk hout ze gesneden zijn. Kijk naar Canesin. Maar ik denk ook aan Dennis Praet. Op kwaliteit staat geen leeftijd, dan moet je daar ook plaats voor maken."

Kabasele is alvast mee afgereist naar Turkije en ook tegen Lokeren zat hij op de bank. Twee zaken die Dmitri Bulykin niet kan zeggen. "De trainer heeft duidelijk laten verstaan dat hij geen beroep meer wenst te doen op Bulykin", zo legt Van Holsbeeck uit.

Tot slot heeft de Anderlecht nog één duidelijke boodschap: "Wij gaan geen spelers meer laten vertrekken, dat is een uitgemaakte zaak. Ook Roland Juhasz zal nog een jaar bij Anderlecht blijven."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.