Juhasz: "Het is nu zeker dat ik blijf"

DONDERDAG, 18 AUGUSTUS 2011, 09:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het scheelde niet veel of Roland Juhasz speelde vanavond met Glasgow Rangers. Maar de Hongaarse verdediger heeft zich neergelegd bij een verlengd verblijf in België. "Ik heb de knop omgedraaid. Ik ben 100% gefocust op Anderlecht."


"Ik ben nog steeds bij Anderlecht en ik blijf, dat is nu zeker", zo zegt Juhasz vandaag in Het Laatste Nieuws. "Ik ben niet de gast die gaat vechten om zijn zin te krijgen. Ik heb de ambitie om nog in een andere competitie te spelen. Er was een mogelijkheid, maar die is gepasseerd."

Zijn manager was nochtans niet zo mals voor Anderlecht, dat zijn verdediger niet zomaar liet gaan. "Ik begrijp mijn manager, ik was zelf ook wel een beetje boos in het begin. Ik heb hier tenslotte ook zes jaar alles gegeven. En je kan het ook zo bekijken: Anderlecht wou me absoluut houden, dat zegt ook iets."

Dromen van Premier League

Bij de Rangers zou Juhasz niet veel meer verdienen dan bij Anderlecht, zo geeft hij toe. "Geld komt nu niet op de eerste plaats. Ik ben 28 en wil nog eens een andere competitie meemaken. En de coach van de Rangers, Ally McCoist, wilde mij absoluut. Je kan geen betere instap bij een club hebben dan een coach die je graag wil."

"Als je bij één van de Schotse topclubs speelt, sta je een stap dichter bij de Premier League. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik daar nog ooit wil in uitkomen. En mijn carrière duurt ook geen eeuwigheid meer. Als je het objectief bekijkt, denk ik dat iedereen kan begrijpen dat je op je 28ste en na zes jaar eens iets anders wil."

Gesprek met bestuur

Hoewel zijn transfer niet doorgaat, zit Juhasz niet met wrokgevoelens tegenover Anderlecht. "Mijn motivatie is niet aangetast. Voetbal is mijn leven, als ik het veld op kom, ben ik sowieso gemotiveerd. Voetbal is dat ene ding dat mijn hele leven veranderd heeft. Als je dat beseft, kan motivatie nooit een probleem zijn."

Wel wil Juhasz een eens praten met het bestuur. "Het zou goed zijn als we een transferprijs zouden kunnen afspreken die goed is voor iedereen. En een timing ook voor een mogelijk vertrek. Als de zaken duidelijk zijn, is het makkelijker voor iedereen. En dan heeft Anderlecht ook de tijd om een andere centrale verdediger te zoeken."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.