De vier troeven van Anderlecht

DONDERDAG, 18 AUGUSTUS 2011, 10:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met de nodige twijfels en druk zal Anderlecht vanavond het veld betreden. Uitgeschakeld worden door Bursaspor is geen optie. Het Belang van Limburg somt vandaag vier redenen op waarom Anderlecht mag vertrouwen op een goede afloop.


Bursaspor ligt al maanden stil

Terwijl Anderlecht al drie competitiematchen in de benen heeft, ligt Bursaspor quasi stil sinds 21 mei. De enige matchen met inzet die het sindsdien speelde, was de dubbele confrontatie met het Wit-Russische Gomel in de vorige ronde van de Europa League. Er werd twee keer gewonnen (2-1 en 1-3), maar beide keren erg moeizaam.

Onder druk kan Anderlecht altijd iets meer

Bij uitschakeling volgt een jaar zonder Europees voetbal en loopt Anderlecht vijf à zes miljoen euro mis. Een scenario zoals tegen BATE Borisov drie jaar geleden is dan ook uit den boze. Gelukkig kan Anderlecht steeds ietsje meer wanneer de druk het grootst is. "We beseffen allemaal de ernst van de situatie", verzekert Guillaume Gillet.

Beslissing valt in het Astridpark

30 graden en 23.000 enthousiaste Turken, er wacht Anderlecht straks letterlijk en figuurlijk een warme avond. Gelukkig voor paars-wit speelt het eerst uit en valt de beslissing volgende week in het eigen stadion. "Zeker tegen zo'n enthousiaste tegenstander is dat een enorme troef", beseft ook Sacha Kljestan.

Suarez in bloedvorm, Jova en Legear als jokers

Het spelniveau van Anderlecht is nog voor verbetering vatbaar, maat met Matias Suarez loopt er wel iemand bij die al in bloedvorm verkeert. Tegen KV Mechelen en Lokeren scoorde hij twee prachtige doelpunten en ook zijn acties leverden steevast gevaar op.

"En met Jovanovic en Legear heeft de trainer extra troeven in handen", zegt zowel Guillaume Gillet als Sacha Kljestan. "De sterkte van dergelijke spelers is dat ze zelfs als invaller een wedstrijd kunnen doen kantelen. De rol van Jovanovic kan doorslaggevend zijn", aldus Gillet ook nog.

Bron: Het Belang van Limburg



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.