Suarez: "Voel vertrouwen van coach en ploeg"

VRIJDAG, 19 AUGUSTUS 2011, 11:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Matias Suarez toonde ook tegen Bursaspor zijn blakende vorm. De Argentijn scoorde niet, maar was een gesel voor de Turkse defensie. "Deze overwinning doet heel veel deugd", zei hij achteraf. "Vooral omdat ze verdiend is."


"Nochtans zat het aanvankelijk tegen. De frustratie bij die strafschop was groot, vooral omdat Bangura zelf toegaf dat hij en niet Biglia die bal met de hand beroerd had. Dat probeerde ik de scheidsrechter daarna ook duidelijk te maken, maar daar kreeg ik jammer genoeg nog eens geel voor ook", aldus Suarez in Het Laatste Nieuws.

Nochtans scheelde het niet veel of Anderlecht stond toen al voor. Een stiftertje van Suarez werd net voor de lijn gekeerd. Een dag eerder scoorde Messi op gelijkaardige wijze voor Barcelona. "Ik dacht even dat ik een goal zou maken zoals hem", lachtte Suarez.

"Het geeft een goed gevoel dat we met dit resultaat terug naar Brussel kunnen. Dit mogen we volgende week niet meer weggeven. Als we zo spelen als hier, heb ik er alle vertrouwen in."

Goed voetbal

Met zijn prestatie in Bursa bevestigde Suarez zijn erg sterke seizoensstart. "Ik voel me ook goed, omdat ik veel vertrouwen voel van de coach en van de hele ploeg", aldus Suarez, die een maand geleden nog ongelukkig leek bij Anderlecht.

Gisteren werd hij bovendien als diepe spits uitgespeeld, de positie waarvoor Anderlecht hem gehaald heeft, maar waar hij nog maar zelden speelde. "Die positie bevalt me. Het is ook een vrije rol, waarin ik het duel man-tegen-man kan opzoeken en het duel kan aangaan. Zo speel ik graag."

"Maar heel het team is goed bezig. Dat heb je de voorbije twee matchen toch kunnen zien? De ploeg is bereid te vechten, maar hier kwam daar ook nog eens goed voetbal bovenop. Combinerend waren we veel beter dan in de twee voorbije matchen", zo besloot de Argentijnse smaakmaker van Anderlecht.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.