Jacobs: "Ik zat te genieten op de bank"

VRIJDAG, 19 AUGUSTUS 2011, 11:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs verraste in zijn opstelling tegen Bursaspor door Kanu en Legear achter diepe spits Suarez te posteren. Een geslaagde zet, zo bleek. "Als ik een tactiek in elkaar steek, ga ik altijd uit van evenwicht", legt hij uit.


"Het eerste doel was om de controle op het middenveld niet te verliezen. Tegelijkertijd wilde ik Bursaspor offensief pijn doen", aldus Jacobs in Het Laatste Nieuws. "Ik koos voor snelheid en veel beweging aan en rond de bal vandaar de keuzes voor Kanu, Legear en Suarez in de spits."

"We hebben een bijzonder volwassen wedstrijd gespeeld", zo gaat hij verder. "Het was prettig om zien hoe we meteen fris en vrijuit gingen voetballen dat is iets dat ik meeneem naar de toekomst. Na rust was ons positiespel perfect, en zag ik een uitstekende balcirculatie met veel diepgang. Als trainer zit je dan te genieten op de bank."

Suarez

Jacobs kwam ook nog even terug op het gesprek dat hij op stage in Faro had met Matias Suarez, die nu de pannen van het dak speelt. "Toen 'Mati' in de eerste weken van de voorbereiding enkele negatieve uitspraken deed, was ik verrast en zelfs ontgoocheld. Ik begreep zijn kritiek niet, want nooit heb ik hem persoonlijk geviseerd."

"Het gesprek in Faro gebeurde in het bijzijn van onze teammanager José Garcia, die Spaans spreekt. Vraag maar aan José: ik heb in dat onderhoud nog eens alles opgesomd uit de gesprekken van de voorbije drie jaar. Wat ik van hem verwachtte, hoe hij de ploeg kon helpen, wat hij moet doen en laten... Als dat praatje Suarez op de goede weg zette, des te beter, maar ik heb geen verdienste."

Jovanovic

Wie dit seizoen ook kan uitgroeien tot een smaakmaker, is Milan Jovanovic. Zijn eerste Anderlecht-doelpunt vierde hij met een stomp in de maag van zijn trainer. "Van mij mag Jova dit nog veel doen", lacht Jacobs.

"Hij is wel wat zwaarder dan Boussoufa, die na een doelpunt al eens in mijn nek sprong, maar gelukkig niet zo sterk als Lukaku, die mij ook durfde bespringen.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.