Van Holsbeeck zwaait met lof naar spelers

VRIJDAG, 19 AUGUSTUS 2011, 11:51 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Zo groot de druk was voor de match, zo groot was de opluchting na de 1-2 zege in Bursaspor. Ook bij manager Herman Van Holsbeeck. "Dit is een zege die enorm veel deugd doet. We zagen een heel sterk Anderlecht."


Dat de druk voor deze partij enorm was, wou Van Holsbeeck graag bevestigen. "We waren al een tijdje op zoek naar een echte referentiematch", zegt Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws. "quot;Zeker na de tonnen kritiek van de laatste maanden. Dit wás een referentiematch."

"We zaten met de bestuursdelegatie in het hotel van de spelers, we voelden al de hele dag dat er misschien wel iets aan zat te komen. Op het moment dat we wisten dat Juhasz out was, zegden we allemaal dat we er nog meer in moesten geloven. Die blessure was een reden voor alle mensen die het goed menen met Anderlecht om terug te vechten."

Onterechte strafschop

Nochtans leek het even mis te gaan toen Anderlecht onterecht een strafschop tegen kreeg. "Iedereen kon zien dat het geen strafschop was, maar het staat wel 1-0. Daarna heeft de hele ploeg krachten laten zien. Alleen al voor de rust hadden we drie tot vier open kansen."

"We maakten dan gelijk en met die 1-1 dachten we weg te komen met een goed resultaat. Maar als je dan nog 1-2 kan maken, is dat natuurlijk een kers op de taart. We hebben het daarna ook heel goed uitgespeeld", aldus een zichtbaar gelukkige manager. "Jovanovic is ook uitstekend ingevallen, hij is een echte aanwinst."

Attractie Suarez

Van Holsbeeck haalde ook de loftrompet boven voor enkel, vooral jonge, spelers. "We hebben vanavond hele sterke spelers gevonden. Kouyaté en Samuel hebben het uitstekend gedaan achteraan. Juhasz was altijd een belangrijke speler, maar Kouyaté heeft getoond dat hij achteraan een basisplaats kan opeisen."

"De kwaliteiten van Mati Suarez komen ook steeds beter tot uiting. Drie of vier jaar geleden zijn we hem omwille van die kwaliteiten gaan halen in Argentinië, nu komt het er ook helemaal uit. Matias Suarez is een echte attractie aan het worden en het maakt hem niet uit of je hem links, centraal, rechts of helemaal voorin zet."

Ook Canesin deelde in de lof van zijn baas. "Voor die jongen was dit op dit niveau een moeilijke match, maar hij heeft zich uitstekend uit de slag getrokken. Hij is aan de bal iemand die iets kan creëren. Er werd vaak gezegd dat Anderlecht te weinig creatieve spelers telde. Vandaag heeft Canesin nog maar eens bewezen dat hij zo'n speler is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.