Deschacht: "Ik wil mijn linksbackplaats terug"

MAANDAG, 22 AUGUSTUS 2011, 16:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na tien maanden blessureleed maakte Olivier Deschacht gisteren zijn wederoptreden. "Voor het eerste in tine maanden kon ik weer pijnvrij voetballen", zo vertelde hij achteraf. "Hopelijk is de miserie nu gedaan."


Deschacht kwam vlak na de pauze in het veld om de rode kaart van Samuel op te vangen. Bij de 0-1 van Bergen maakte hij wel geen al te beste beurt. "Ik maakte inderdaad een klein foutje", gaf hij toe. "Ik wilde de bal eigenlijk in de tribune trappen, maar ging niet helemaal voluit in het duel. Misschien had ik nog wat schrik."

Daarna ging het echter beter. "Iedereen heeft kunnen zien dat ik nadien heel veel duels heb gewonnen. Ook offensief heb ik mijn steentje proberen bij te dragen. Dat is ook aardig gelukt. De laatste vijf minuten zat ik er wel door. Ik mis nog matchritme, maar ik ben klaar om mijn plaats in de basis weer op te eisen."

Wat dat laatste betreft is hij erg vastbesloten. "Ik wil mijn linksbackplaats terug. Ik kijk er echt naar uit om op die linkerkant een duo te kunnen vormen met Jovanovic. Het is een droom voor mij om in de rug van Jova te kunnen spelen."

Tot slot had Deschacht ook nog een woordje van lof voor matchwinnaar Nathan Kabasele. "Hij heeft het goed gedaan. Hij gaf veel diepgang aan ons spel. Ik wist dat hij dit kon. Alleen wilde hij naar het einde toe iets te veel. Bij 2-2 probeerde hij nog overstapjes in plaats van efficiënt te zijn. Als hij de twee voetjes op de grond weet te houden, kan hij een grote worden."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.