Kabasele: "Ik wil mijn moeder een auto geven"

DINSDAG, 23 AUGUSTUS 2011, 09:37 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na het vertrek van Lukaku lijkt met Nathan Kabasele een nieuw goudhaantje uit de eigen jeugd te zijn opgestaan. Met een doelpunt en een assist was hij tegen Bergen de beslissende speler. "Over twee jaar wil ik een basisplaats."


Nathan Kabasele wordt een gouden toekomst voorspeld. Op de Copa Amsterdam, een toernooi voor -21-jarigen, werd hij in mei geïnterviewd door Eredivisie Live voor de rubriek 'Helden van de toekomst'. Ook hebben verschillende Europese topclubs hem op hun lijstje staan.

Ariël Jacobs liet Kabasele vorig seizoen debuteren op Sint-Truiden. Drie dagen eerder had hij in een oefenwedstrijd tegen Dender een hattrick gescoord. Later volgden ook nog invalbeurten tegen Gent en Lokeren. Omdat Kabasele sneller gaat zweven dan zijn voorganger Lukaku, schermt Anderlecht hem meer af.
"Mbokani had voorspeld dat Nathan zou scoren"

Het Nieuwsblad laat vandaag Kabasele samen met zijn moeder aan het woord. "Op zijn tiende wilden we hem inschrijven bij Dilbeek", zo vertelt mama Lily. "De club wilde hem niet en dus zijn we naar Brussels getrokken. Na een vriendenmatch tegen Anderlecht zei de coach van Anderlecht echter: Mevrouw, de plaats van uw zoon is bij ons."

De intussen 17-jarige Nathan is enig kind en verloor op zijn vijfde zijn vader. "Natuurlijk verwen ik hem", geeft zijn moeder toe. "Familie is heel belangrijk voor hem. Weet je dat Dieumerci Mbokani zijn nonkel is? Mijn zus Marleen is immers al drie jaar getrouwd met Dieumerci."

"Ze zijn wel heel close. Nathan houdt van ritjes in de Bentley van Dieu en toen Anderlecht Mbokani wilde transfereren, moest Nathan dikwijls boodschappen doorgeven. Jammer dat Mbokani nu geblesseerd is, want ooit willen ze samen in één ploeg spelen. Mbokani had voor de match trouwens tegen Nathan gezegd: je zult invallen en scoren."

"Ik focus me volledig op voetbal"

Volgens zijn moeder stelt Nathan alles in het werk om te slagen als voetballer. "Op school is hij altijd al geslaagd, al was het vorig jaar nipt met 52 procent. Ja, hij heeft een liefje, maar uitgaan doet hij zelden. En als er eens een feestje is dan zet ik hem af en haal ik hem op."

Nathan bevestigt dit. "Mijn moeder wilde aanvankelijk dat ik studies boven voetbal zou verkiezen, maar toen ze zag hoe goed ik was, is ze bijgedraaid. Uitgaan met mijn vrienden is er dus niet bij, want ik wil over twee jaar een basisplaats in de eerste ploeg."

"Mijn droom? Champions League winnen met Arsenal"

Als jonge speler kent Kabasele zijn sterke punten, maar ook de zaken waar hij nog aan moet werken. "Ik ben snel, technisch vaardig en scoor behoorlijk vlot, maar mijn rendement qua goals en assists moet nog omhoog en ik moet beter leren meeverdedigen."

"Elia van Hamburg is mijn grote voorbeeld omdat hij ook graag acties maakt, maar mijn droom is om ooit bij Arsenal te voetballen en met hen de Champions League te winnen. Arsenal voetbalt goed en geeft kansen aan jongeren."

En als hij er in slaagt het te maken als voetballer, wil hij graag iets terugdoen voor zijn moeder. "Dan wil ik haar een auto geven voor alles wat ze voor mij gedaan heeft. Ze verdient dat."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.