Loting 16e finales Beker van België

DINSDAG, 23 AUGUSTUS 2011, 12:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Vanmiddag is er in het bondsgebouw geloot voor de 16e finales van de Beker van België. Anderlecht zal het hierin opnemen tegen de winnaar van het duel Lommel - Neerpelt. De 16e finales worden afgewerkt op woensdag 21 september.


Op 27 augustus maken Lommel United en Esperanza Neerpelt uit wie Anderlecht in de volgende ronde gastheer mag zijn voor Anderlecht.

Lommel United is uiteraard de grote favoriet. Het team van Franky Van der Elst greep vorig seizoen net naast de promotie naar eerste klasse. Met Guy Dufour, Thomas Azevedo, Robin Henkens en Jason Oost zag het wel vier smaakmakers vertrekken. Hulpcoach bij de Noord-Limburgers is ex-Anderlecht-speler Filip Haagdoren. In de vorige ronde schakelde Lommel met veel moeite Veldwezelt uit (1-2).

Vierdeklasser Esperanza Neerpelt zette al een mooie reeks neer in deze bekercampagne. Het schakelde achtereenvolgens Lindelhoeven VV (1-3), KVK Beringen (1-0), Olympic Charleroi (1-1, penalty's 4-2) en kersvers tweedeklasser Eendracht Aalst (1-0) uit. Met Harald Pinxten heeft het een verdediger met ervaring in eerste klasse in zijn rangen en doelman Yannick De Winter was vorig seizoen derde keeper bij Westerlo.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.