Kouyaté: "Mentaliteit anders dan vorig seizoen"

WOENSDAG, 24 AUGUSTUS 2011, 13:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Cheikhou Kouyaté liet de jongste twee wedstrijden zien toekomst te hebben als centrale verdediger. Morgen tegen Bursaspor mag hij dit nog eens bewijzen. "We moeten spelen alsof het de laatste match van onze carrière is."


Na de 1-2 winst in Turkije lijkt de buit al bijna binnen voor Anderlecht. Kouyaté waarschuwt echter dat dit niet zo is. "Na de 2-2 in Belgrado dachten we vorig jaar ook al dat we doorgingen, maar dat is ons zuur opgebroken", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

"We moeten het aanpakken zoals in de heenmatch en zelf zo snel mogelijk een goal proberen te maken. Partizan blijft op de maag liggen, maar het is tegelijk een goeie les voor de match van morgen."

Goede reactie

Het puntenverlies van zondag is volgens Kouyaté intussen verteerd. "Het positieve is dat we gereageerd hebben na die 0-2 en de uitsluiting van Samuel. Dat bewijst dat de mentaliteit anders is dan vorig seizoen. Reageren deden we ook al in de heenmatch tegen Bursaspor, na die onterechte strafschop."

"Ik ben overigens blij dat Kabasele zondag een belangrijke rol speelde in de kentering. Die jongen heeft heel veel klasse. Hij moet alleen zijn voetjes op de grond houden en werken. Hij moet Lukaku als voorbeeld nemen, kalm blijven en zijn hoofd niet op hol laten brengen. Dan komt hij er wel."

Centrale verdedigerµ

Door de blessures van Mazuch en Juhasz staat Kouyaté opnieuw centraal achterin. Ook vorig seizoen speelde hij hier al eens. "Vier jaar geleden kwam ik naar België als een echte pivot. Daarna zakte ik naar het middenveld, eerst op de 8, later op de 6. En nu speel ik centraal achteraan. Verder achteruit kan niet, doelman zie ik echt niet zitten", zo lacht hij.

"Ik beschouw mezelf nu als een centrale verdediger, maar ik maak nog foutjes. Toen Deschacht zondag bij de eerste tegengoal de bal verloor aan Ibou, had ik bij Perbet moeten blijven in plaats van op Ibou af te stormen. Dat ik weinig ervaring heb op die positie is geen excuus. Elke tegengoal doet extra pijn wanneer je achteraan speelt."

Ramadan

Als devote moslim volgt Kouyaté dezer dagen ook de ramadan. Vorig seizoen kende hij toen een serieuze dip, dit jaar niet. "Ik verteer het nu allemaal ook veel beter dan vorig jaar. Op wedstrijddagen eet en drink ik gewoon, anders is je tank meteen leeg. Achteraf, als ik verlof heb, moet ik die dagen dan inhalen", zo legt hij uit.

"Ik ben vanmorgen om 4 uur opgestaan om wat te eten, maar daarna kon ik nog wat slapen. Ik apprecieer het enorm dat onze coach de trainingen in de namiddag zet, dat toont dat hij respect heeft voor de jongens die de ramadan volgen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.