Gemengde reacties na de loting

DONDERDAG, 28 AUGUSTUS 2003, 16:53 - D.A.B.
Anderlecht-Online No Image Found

Hugo Broos wou een haalbare groep en denkt dat Anderlecht Lyon en Celtic in eigen huis wel moet aankunnen. Ook volgens hulptrainer Vercauteren zijn Anderlecht, Lyon en Celtic aan mekaar gewaagd, Bayern München is wellicht te sterk

De nummers één en twee van elke groep gaan verder naar de eerste knock-out ronde. De derde in de rangschikking wordt opgevist in de Uefa Cup.

Hugo Broos, Franky Vercauteren en Glen De Boeck reageerden positief. Zij vinden de tegenstanders uit groep A een haalbare kaart. De volgende ronde lijkt dus de doelstelling te worden. De Boeck vergelijk de groep met die van in 2000, toen RSCA groepswinnaar werd.
"Dit zijn niet de sterkste ploegen. Tegen Lyon en Celtic moeten we toch iets kunnen doen. Ik ben tevreden met de loting. Er zijn mogelijkheden voor Anderlecht. Er zal heel wat te beleven vallen. We beginnen met 3 moeilijke wedstrijden." zei Broos
"In onze groep is Bayern Munchen favoriet. Voor de 3 andere clubs zal het een open, spannende strijd worden. Het lijkt haalbaar om de tweede ronde te bereiken. We moeten proberen om de druk als een positieve stimulans te zien om er te geraken. De eerste 3 wedstrijden zijn van levenbelang. Het zal erop aan komen om punten te pakken in Lyon en tegen Celtic." klonk het bij Vercauteren.

Olivier Deschacht was minder gelukkig met de loting. "Ik wilde nu net Bayern vermijden van de teams in pot 1. Tegen Lyon, een Franse ploeg speel ik ook niet zo graag. Celtic is harde voetbal, dat ligt me beter."

Pär Zetterberg zei dat Anderlecht in een sterke groep is terechtgekomen, maar dat het niet onmogelijk is om de tweede ronde te halen. "Er zijn altijd mogelijkheden. We moeten thuis punten halen en hopelijk ook een 2-tal punten pakken op verplaatsing", zei de Zweed.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.