Anderlecht kent zijn tegenstanders in de Europa League

VRIJDAG, 26 AUGUSTUS 2011, 12:48 - BelgicaZeus
Anderlecht-Online No Image Found

Om 13u werd in Monaco geloot voor de groepsfase van de Europa League. Anderlecht is reekshoofd in groep L, en heeft 1 verre verplaatsing naar Rusland.


Groep L:
1. Anderlecht
2. AEK Athene (Griekenland)
3. Lokomotiv Moskou (Rusland)
4. Sk Sturm Graz (Oostenrijk)

Anderlecht zat in pot 1 door uitschakeling van toppers als: Spartak Moskou, AS Roma, Celtic en Glasgow Rangers.

Uit de tweede pot kwam oude bekende AEK Athene. In het seizoen 2006-2007 ontmoetten beide clubs elkaar in de groepsfase van de Champions League, waar beide duels op een gelijk spel eindigden. Vorig seizoen stonden ze opnieuw tegenover elkaar in de groepsfase van de Europa League waarin Anderlecht zich sterker toonde met een overwinning en een gelijkspel.

Uit de derde pot kwam één van de zwaarst mogelijke tegenstanders namelijk Lokomotiv Moskou. Ook zij zijn geen onbekenden, in de groepsfase van de Champions League in het seizoen 2001-2002 stonden beide teams al tegenover elkaar met een gelijkspel en een verlies(1-1, 1-5). Het Oostenrijkse Sturm Graz vervolledigt de groep.

De eerste speeldag staat op donderdag 15 september op het programma, de eerste twee van elke groep plaatsen zich voor de zestiende finales.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.