Klimt België op Uefa lijst?

ZATERDAG, 27 AUGUSTUS 2011, 13:34 - WauteRSCA
Anderlecht-Online No Image Found

Voor het eerst sinds lang houd België geen trauma’s over aan de Europese voorrondes. Vier teams geven de komende maanden het beste van zichzelf. Voor zichzelf, voor de supporters en voor de Belgische club coëfficiënt.


De kwalificatie van dit zwart-rood-gele kwartet is niet enkel een enorme morele opsteker voor de Belgische voetbalfan, maar belooft ook het beste voor de Belgische club coëfficiënt. De huidige dertiende plaats zorgt voor een rechtstreeks Champions league ticket als de winnaar van de beker met de grote oren zich via zijn eigen competitie opnieuw weet te plaatsen (wat vrijwel altijd het geval is). Momenteel heeft het er alle schijn van dat België deze plek kan behouden, aangezien de onder ons geplaatste landen minder, of zelfs helemaal geen ploegen (Schotland) op het Europese toneel overhouden. Zwitserland en Oostenrijk zijn momenteel de gevaarlijkste achtervolgers, maar hebben geen teams waarvan verwacht wordt dat ze dit jaar hoge ogen zullen gooien. De kans is zelfs groot dat België zal klimmen op de lijst. De drie boven België geplaatste landen dreigen een moeilijke Europese campagne te beleven. Denemarken (12) houd amper twee van zijn vijf deelnemers over na de voorrondes, Griekenland (11) kreunt onder de economische crisis en Turkije (10) onder een omkoopschandaal dat Fenerbache uit de Champions league hield.

Euforie is uit den boze, maar een gezonde dosis optimisme is gerechtvaardigd. Spanje en Engeland bedreigen zal niet voor morgen zijn, maar ons door separatisme bedreigd, driehoekig landje moet in staat zijn om dit jaar te klimmen naar plaats twaalf of misschien zelfs elf. Zonder ongelukken ten minste. Want een voorronde zonder trauma’s geeft niet de minste garanties voor een hele campagne zonder trauma’s.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.