Jacobs: "Penalty's geleerd van Nederlanders"

MAANDAG, 29 AUGUSTUS 2011, 08:49 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs was na de partij tegen Club Brugge opnieuw zijn eigenste zelf toen hij de pers te woord stond. Zowel op de gemiste penalty's als op de gelijkmaker van Jovanovic reageerde hij in zijn gekende cynisch-ironische stijl.


"Wij hebben penalty's leren nemen van de Hollanders", zo klonk het uit de mond van Jacobs. "Strafschoppen hebben ons het laatste anderhalf seizoen sportief en financieel al veel schade berokkend. Ik dacht dat ik alles gezien had. Er is een volgorde van wie ze neemt maar spelers nemen ook zelf hun verantwoordelijkheid."

Uiteindelijk was het Milan Jovanovic die Anderlecht in de slotfase nog een punt bezorgde. De komst van de Serviër lokte een maand geleden nochtans de nodige scepsis uit. "Blijkbaar hebben we twee halve spelers gekocht (Jovanovic en Mbokani, red.). Ik zal het bestuur aanraden om nog halve spelers te kopen", aldus Jacobs.

Verliefd op Canesin

Fernando Canesin speele gisteren opnieuw een sterke partij. Een journalist van Sporza radio wilde weten of Jacobs niet stilaan verliefd aan het worden is op de jonge Braziliaan. "Nee, ik ben geen homotype. Als voetballer bedoel je? Dat wel, ja."

"Canesin is een goede zaak voor Anderlecht maar hij maakt steeds dezelfde fouten. Hij is ook kwistig met zijn inspanningen op training en in wedstrijden. Ik hoop dat hij dat niet bekoopt", aldus de Anderlecht-trainer.

Bron: Het Nieuwsblad, Sporza



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.