Jovanovic: "Mentaal 100 %, fysiek nog niet"

MAANDAG, 29 AUGUSTUS 2011, 10:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Tegen Club Brugge scoorde Milan Jovanovic al zijn derde belangrijke goal voor Anderlecht. Toch begon hij de partij in mineur, met een gemiste penalty. "Vanaf nu trap ik geen strafschoppen meer", zo lachte hij achteraf.


De naam van Jovanovic kwam niet voor op het lijstje van strafschopnemers. Toch zette de Serviër zich achter de bal. "Ik was goed aan de match begonnen en als ik de penalty uitlok, dan mag ik hem ook nemen. Ik voelde geen druk en wilde mijn vertrouwen opkrikken. Natuurlijk was ik ontgoocheld toen ik miste, maar ik heb dat snel uit mijn hoofd gezet en heb verder gevoetbald", zo vertelde Jova na de match.

In blessuretijd maakte hij zijn foutje goed en zo bezorgde hij Anderlecht alsnog een punt. "Het is leuk dat ik al drie belangrijke goals heb gemaakt voor Anderlecht, maar ik zal niet elke match beslissend zijn", zo waarschuwt hij voor overdreven verwachtingen. Wat moet het immers niet zijn als hij terug in topvorm komt?

"Ik weet dat ik kan voetballen en door mijn ervaring sta ik dikwijls op de goeie plaats, maar alleen mentaal ben ik al 100 procent. Fysiek nog niet. Ik heb meer kracht nodig. Maar soms moet je gewoon het goeie moment afwachten om beslissend te zijn."

Bron: Het Nieuwsblad





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.