Vandenbempt: "Anderlecht heeft me verrast"

MAANDAG, 29 AUGUSTUS 2011, 12:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In zijn wekelijkse analyse van het voetbalweekend heeft Sporza-journalist lovende woorden voor Anderlecht. Alleen defensief zag hij dat het niet goed zat. Hij vreest voor een 'geval-Deschacht' en verwacht nog versterking.


"Anderlecht verraste me aangenaam met zijn maturiteit, mentale veerkracht en betere veldspel", zo begon Vandenbempt zijn voetbalpraatje. "Anderlecht nog een ploeg die in de steigers staat. Maar Jovanovic verrast me wel. Hij is nog ver verwijderd van zijn beste vorm, maar is wel al bepalend."

Ook Canesin oogt lof van de voetbalstem van Radio 1. "Hij is een streling voor het oog op onze velden. Verder staat ook Kljestan verrassend goed te spelen. Anderlecht is nog wisselvallig in zijn prestaties, maar heeft straks met Vargas, Mbokani en Molins mooie vooruitzichten."

"Strafschoppen leren trappen"

Toch heeft Vandenbempt ook negatieve dingen opgemerkt. "Paars-wit moet wel penalty's leren trappen. Partizan vorig seizoen, dit seizoen al drie stuks gemist: dat is een probleem."

Verder schort er vooral defensief nog wat. "Er lijkt me een geval-Deschacht in de maak: hij kan zijn onvrede over zijn bankzittersstatuut nog maar moeilijk verbergen. Verder hebben behalve Odoi de defensieve versterkingen nog geen meerwaarde geboden. Ik denk dat de club nog wel iets zal doen op transfervlak."

Bron: Sporza.be



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.