Anderlecht temt Zebra's op de dool

DINSDAG, 19 JANUARI 2021, 23:02 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft opnieuw aangeknoopt met een zege. Het won vrij eenvoudig tegen Charleroi met 3-0. Twee strafschoppen in de eerste helft en een doelpunt van Amuzu tien minuten voor tijd zorgden voor de verdiende zege voor Paarswit dat een goede collectieve prestatie leverde.

Anderlecht startte andermaal sterk aan de match. Na drie minuten kreeg Vlap al een opgelegde kans op aangeven van Amuzu. De bal werd net naast doel geschoven. Amuzu en Mukairu snelden voorbij hun tegenstanders en na een kwartier werd Vlaps tweede poging net in corner verwerkt. Vijf minuten later slalomde Mukairu langs de defensie en werd hij overduidelijk neergelegd in het strafschopgebied. Nmecha scoorde het eerste doelpunt van Anderlecht in 2021 vanop de stip, al zat Penneteau wel in de buurt.

Charleroi probeerde te reageren, maar buiten enkele hoekschoppen kwam daar niets van in huis. Anderlecht profiteerde bijna met een snelle uitbraak die op doel werd besloten door Aït El Hadj. Penneteau verwerkte het harde schot in corner. Rond het half uur was de thuisploeg opnieuw gevaarlijk. Nmecha schoot hard net naast en Aït El Hadj zette de bal netjes voor doel, maar daar was niemand gevolgd. Na 35' begonnen er wat slordigheden in het spel van Paarswit te sluipen. Net voor rust haalde Vlap nog eens uit. Dessoleil kreeg de bal tegen de opgeheven arm en de bal ging opnieuw op de stip. Deze maal klaarde Vlap de klus en beloonde Anderlecht zichzelf voor een goede eerste helft waarin het volledig de controle had.

Na rust probeerde Charleroi met Rezaei de bakens te verzetten, maar Anderlecht bleef de gevaarlijkste ploeg zonder wel meteen aan nieuwe grote kansen te komen, al werden enkele acties slordig uitgespeeld. Charleroi bleef slordig combineren, maar bij Anderlecht ontbrak het zelf ook aan de nodige nauwkeurigheid om dat af te straffen. Kayembe ontsnapte aan zijn tweede geel na de zoveelste overtreding op Amuzu. Eerder in de wedstrijd flirtten ook Ilaimaharitra en Dessoleil al met de uitsluiting.

Twintig minuten voor tijd miste Mukairu zijn controle na een mooie Paarswitte aanval, Rezaei mikte de eerste echte poging van Charleroi net naast. Met het inbrengen van Bruno en Berahino probeerde Charleroi in het laatste kwartier alles op alles te zetten, maar het was Anderlecht dat nogmaals toesloeg. De ingevallen Dimata zag Amuzu vrijstaan en de flankspeler bekroonde een goede wedstrijd met een doelpunt. Een comfortabele voorsprong - zelfs voor Paarswit - om de slotfase in te gaan. Charleroi maakte zich geen illusies meer en verloor zijn vierde match op rij.

Anderlechte behaalde een mooie zege tegen een weliswaar zwak Charleroi. Het had volledig de controle over de wedstrijd en er waren best wat aardige combinaties te zien. Deze zege moet nu opnieuw een vervolg krijgen in de duels tegen Waasland-Beveren en Moeskroen. Liefst met nog meer veldgoals.