Politie stelt pv op tegen Jovanovic

DINSDAG, 30 AUGUSTUS 2011, 08:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De politie heeft een proces verbaal opgesteld tegen Milan Jovanovic wegens het provoceren van de Club-supporters. Zijn mitraillette-gebaar kan zo mogelijk nog een staartje krijgen. Van het bondsparket moet hij echter niks vrezen.


Omdat Jovanovic geel kreeg voor zijn actie en scheidsrechter Boucault er geen opmerking over maakte in zijn verslag, kan de Serviër niet meer extra sportief gestrafd worden. Het bondsparket onderzoekt wel de spreekkoren die Jovanovic naar zijn hoofd kreeg. Daarvan werd geen melding gemaakt in het rapport van Boucault.

Wel riskeert hij een sanctie van de voetbalcel van Binnenlandse Zaken. "Al wie deelneemt aan provocatief gedrag, stelt zich bloot aan vervolging", zo zegt Jo Vanhecke van de voetbalcel. "Supporters, maar ook spelers. De straffen: geldboetes van 250 tot 5.000 euro. En een stadionverbod van 3 maanden tot 5 jaar."

De voetbalcel kan enkel iets ondernemen als de politie een pv opmaakte van de feiten. Het Brugse parket noch politie wilde dit gisteren bevestigen, maar volgens de regionale televisiezender Focus-WTV staat het vast dat de zaak nog een vervolg krijgt.

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.