Jackers houdt Anderlecht van oververdiende zege

VRIJDAG, 22 JANUARI 2021, 22:38 - Garrincha

WEDSTRIJDEN Wie droomt van Play-Off 1 moet thuiswedstrijden tegen Waasland-Beveren altijd winnen. Anderlecht deed dat vanavond niet en dus kan het na deze speeldag weer wat plaatsjes zakken in de stand. Ondanks massaal overwicht en aardig wat goede kansen, bleef het 0-0.

Van bij het eerste fluitsignaal trok Anderlecht de lijn van dinsdag tegen Charleroi door. Vooral Vlap en de flankspelers Amuzu en Mukairu toonden zich bedrijvig. Amuzu kwam dichtbij een strafschop, maar scheidsrechter Verboomen legde de bal net buiten de zestien. Anderlecht probeerde het ook met ingestudeerde nummertjes op hoekschop en vrije trap, maar zonder succes.

Pas halfweg de eerste helft was daar een eerste keer Waasland-Beveren, maar Albanese trapte op Miazga. De grootste kans viel op het halfuur. Vlap met de perfecte assist naar Mukairu. Die had de bal maar binnen te schuiven, maar hij trapte toch nog naast. Hoewel Anderlecht de eerste helft met overmacht domineerde, bleef het doelgevaar al bij al beperkt. Vlak voor de rust trapte Ait El Hadj wel nog tegen de buitenkant van paal.

De tweede helft begon met een poging van Nmecha en een niet-gefloten handsbal van Frey in de eigen zestien. De VAR bleef eveneens stil. Op het uur redde Jackers knap op een hakbal van Nmecha. Niet veel later liet Kompany Diaby debuteren. Een kwartier voor tijd gooide Kompany ook Dimata en Dauda in de strijd voor Nmecha en Mukairu. Dauda toonde zich meteen, maar Jackers bracht redding.

De nieuwe jongens brachten weer wat vuur. In de laatste minuten regende het kansen voor Anderlecht. Dauda dribbelde langs drie verdedigers, maar opnieuw was Jackers zijn boeman. Niet veel later hield diezelfde Jackers, zonder twijfel de 'Man van de match' ook Diaby van een doelpunt. En als het Jackers niet was, zorgde de paal er wel voor dat de nul op het bord bleef. Ait El Hadj met een vlam, maar pal op de staak.

Zo bleef het ondanks een karrenvracht aan kansen 0-0. Anderlecht wordt nu even alleen vierde, maar OH Leuven en Standard kunnen dit weekend over de Brusselaars springen. Veel tijd om extra op afwerking te trainen is er niet: dinsdag al wacht Moeskroen. Misschien dan maar gewoon een kaarsje branden of wat klavertjes vier zoeken om wat geluk af te dwingen?