Bulykin: "Hopelijk landstitel vieren met Ajax"

DONDERDAG, 1 SEPTEMBER 2011, 09:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dmitri Bulykin tekende gisteren een contract voor één seizoen met optie voor een tweede bij Ajax. "Toen Ajax belde moest ik niet lang nadenken", aldus Bulykin bij zijn voorstelling. "Hopelijk wordt ik ook hier een topscorer."


Bij Ajax wordt Bulykin vooral gezien als stand-in voor Kolbeinn Sigthórsson. "Ik weet dat ik met hem de strijd moet aangaan, maar concurrentie maakt iedereen beter. Iedereen verwacht goals van mij en ik heb hier het rugnummer 19 dat ik ook droeg bij ADO. Hopelijk presteer ik hier even goed."

Bij ADO scoorde hij vorig seizoen 21 doelpunten. Het was het beste jaar uit zijn loopbaan. "Of de Eredivisie inderdaad de ideale competitie voor mij is, zal aan het einde van dit seizoen blijken. Als ik ook bij Ajax succesvol ben, kun je wel stellen dat de Nederlandse competitie mij ligt", zo zegt Bulykin.

Bij Ajax hoopt Bulykin kampioen te worden. "Met Lokomotiv Moskou heb ik in 1999 en 2000 twee keer de beker gewonnen, maar een nationaal kampioenschap in het buitenland heb ik nog niet op mijn erelijst staan. Met Anderlecht en Bayer Leverkusen ben ik ook geen kampioen geworden. Het zou daarom fantastisch zijn als ik volgend jaar met Ajax de landstitel kan vieren."

De Boer: "Ik heb Bulykin keihard nodig"

Ajax-coach Frank De Boer reageert erg tevreden op de komst van zijn nieuwe aanvaller. "Bulykin heeft een fantastisch jaar achter de rug bij ADO. Toen bleek dat wij hem transfervrij konden overnemen van Anderlecht raakte alles in een stroomversnelling."

"Hij past in onze filosofie, al is hij natuurlijk wel een ander type dan onze nummer 9 Kolbeinn Sigthórsson. Ook dat was belangrijk in onze zoektocht naar een extra spits", zo legt De Boer uit.

"Aangezien we in drie competities meespelen staan ons dit seizoen heel veel wedstrijden te wachten. Ik weet zeker dat Bulykin belangrijk gaat worden voor Ajax. We hebben hem, net als alle andere spelers in de selectie, keihard nodig", besluit De Boer.

Bron: Ajax.nl, Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum