Verbouwing Anderlecht-stadion zit op schema

WOENSDAG, 7 SEPTEMBER 2011, 09:59 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Raad van State schorste deze week het bouwdossier van het nieuwe Club Brugge-stadion. Het Laatste Nieuws ging eens kijken hoe het staat met de uitbreiding van het Vanden Stock-Stadion en dat zit nog wel op schema.


In juli diende Anderlecht bij het gemeentebestuur zijn aanvraag voor een bouwvergunning in. Op dit moment loopt het openbaar onderzoek, waarbij onder meer een 'effectenrapport' wordt opgemaakt. Daarna mogen ook de omwonenden hun grieven nog op tafel leggen. Naar alle verwachting geeft de gemeente tussen maart en juni 2012 een definitief advies over de bouwaanvraag afleveren.

Bij een positief advies kan de eerste fase van de werken starten tussen mei en juli volgend jaar. Het gaat hier om aanpassingswerken aan de directe omgeving van het stadion. De verbouwingswerken aan het stadion zelf zijn voorzien voor het seizoen 2013-2014. Het Vanden Stock-Stadion zal dan niet bespeelbaar zijn en waarschijnlijk zal paars-wit dan uitwijken naar de Heizel.

In juni 2014 zouden de werken moeten afgerond zijn zodat Anderlecht het seizoen 2014-2015 kan beginnen in zijn vernieuwd stadion.






Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.