Legear: "Niveau Grozny lager dan Anderlecht"

DONDERDAG, 8 SEPTEMBER 2011, 09:25 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Nieuwsblad praat Jonathan Legear vandaag over zijn eerste week bij Terek Grozny. De flankspeler lijkt er in de grote luxe terecht te zijn gekomen, maar sportief noemt hij zijn nieuwe club geen stap vooruit.


Momenteel verblijft Legear nog in een hotel, maar binnenkort kan hij in zijn eigen huis intrekken. "Het is een paleis. 550 vierkante meter bewoonbare oppervlakte. Zes slaapkamers, een gigantische keuken, een sauna, jacuzzi en grote tuin voor mijn hond", zo vertelt Legear. "De voorzitter Ramzan Kadyrov woonde er vroeger in. Maar hij had het niet meer nodig."

Die voorzitter legt zijn spelers ook in de watten als ze goed presteren. "Mijn ploegmaats zeggen dat hij na een zege soms in de kleedkamer komt en zegt: mannen, vandaag de premie maal drie. Of hij geeft de uitblinker een enveloppe met 75.000 euro cash. Hij deelt ook uurwerken en zelfs auto's uit."

Veiligheid

Tsjetsjenië is niet meteen de meest veilige plaats op aarde. Maar veel last hebben de spelers daar niet van. "De andere spelers zeggen dat veiligheid geen probleem is. Kadyrov doet er alles aan om zijn spelers te beschermen. Het trainingcentrum wordt bewaakt door politieagenten. Er is nog nooit iets gebeurd."

"Het is alleen maar gevaarlijk op vijftig kilometer van de stad. Maar dat zijn plaatsen waar de spelers nooit komen. Ik woon ook niet in Grozny, maar in Kislovodsk. Dat is een kuuroord in Rusland, op 250 km van Grozny."

Niveau Standard

Van de top in België naar de middenmoot in Rusland is volgens Legear sportief wel een stapje achteruit. "Het niveau is een beetje lager dan dat van Anderlecht. Laten we zeggen dat je het kan vergelijken met het huidige Standard. Ze zetten minder druk en een nederlaag is minder een ramp dan in Anderlecht. Daar was het crisis als we twee keer op rij verloren, hier verloor de club drie keer op rij."

Extra-sportief is Terek wel top. "Op medisch vlak kom je hier niets te kort. We hebben een reeks dokters, zelfs een cardioloog en kinesisten ter beschikking. We zijn verplicht te ontbijten tussen 9 en 10 uur op de club. En als we willen kunnen we hier ook lunchen en dineren. Ook ons stadion, de Akhmad Arena, is een pareltje. Zoiets vind je niet in België."

Komende maandag debuteert Legear allicht in de wedstrijd tegen Krasnodar.

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum