International Wasilewski is hot in Polen

DONDERDAG, 8 SEPTEMBER 2011, 09:39 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Marcin Wasilewski mag zich opnieuw volwaardig international noemen. In de twee oefenduels de voorbije week speelde hij telkens 90 minuten. Het EK komt stilaan in zicht. "Daar bij zijn, zou een droom zijn die uitkomt", zo zegt hij.


Voor Wasilewski was het een complete verrassing dat hij werd opgeroepen. &qquot;Ik zat vorige week met de kinderen in Disneyland toen ik een telefoontje van de Poolse voetbalbond kreeg. Ik heb me meteen naar Brussel gehaast om een paar spullen op te halen en ben dan onmiddellijk naar Warschau afgereisd", zo vertelt hij.

"Eerlijk gezegd, ik was nerveus. En dat werd nog erger toen ik tegen Mexico in de basis mocht starten. Ik hoopte om ooit opnieuw voor de nationale ploeg te kunnen spelen, vooral met het oog op het EK volgend jaar in mijn land, maar dat het zo snel zou gaan, dat had ik niet verwacht. Als ik het EK zou kunnen spelen, dan is dat echt een droom die werkelijkheid wordt. Zeker na alles wat er de voorbije twee jaar is gebeurd."

Bondscoach tevreden

Wasilewski speelde in beide partijen centraal achterin en deed het daar zeer goed. "Wasilewski speelde twee keer heel sterk. Hij was zelfs de beste verdediger. Na zijn goeie prestaties wordt hij een ernstige kandidaat voor een basisplaats centraal achterin", aldus Piotr Kozminski, een Pools journalist.

"Ook de bondscoach Zmuda was tevreden over hem. En dat zegt veel. Want hij was destijds coach van Wasilewski bij Lech Poznan en daar boterde het niet echt tussen de twee."

Populair bij supporters

Ook de Poolse fans hebben tonnen respect voor wat Wasilewski gepresteerd heeft de jonste twee jaar. "Mexico werd zijn naam minutenlang gescandeerd", zegt Kozminski. "In Polen bestond het grootste respect voor de voetballer Wasilewski, maar nu heeft zijn ongelooflijke wilskracht ook voor een immense bewondering op menselijk vlak gezorgd."

"Zijn populariteit is hier alleen maar gestegen. Weinigen in Polen hadden verwacht dat Wasilewski ooit nog international zou worden."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.