Kudimbana blij met transfer naar Cercle Brugge

VRIJDAG, 9 SEPTEMBER 2011, 10:41 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nicaise Kudimbana sloot deze zomer een ontgoochelend verblijf bij Anderlecht af en speelt sinds kort bij Cercle Brugge. "Ik voel me erg goed bij de vereniging", zo vertelt Kudimbana, die er ook vorig seizoen al speelde.


Kudimbana trok vorig seizoen tijdens de winterstop op uitleenbasis van Anderlecht naar Cercle Brugge om er tweede doelman Coppens te vervangen. Uiteindelijk speelde hij er één wedstrijd (3-1 winst tegen KV Mechelen). Deze zomer zocht Cercle een derde keeper, maar aanvankelijk dacht men dat Kudimbana financieel niet haalbaar was.

Toen bleek dat de keeper transfervrij kon vertrekken, kwam het uiteindelijk toch tot een overeenkomst. "Ik heb voortaan dus niets meer te maken met Anderlecht", zegt Kudimbana in Het Laatste Nieuws. "Ik ben intussen een volwaardige speler van Cercle geworden." In Brugge heeft hij een contract tot eind dit seizoen getekend.

"Blij met vertrouwen"

De voorbije zomer dat de Congolese doelman zonder club. "Maar ik ben hard blijven trainen. Toen ik dus bij Cercle aankwam, had ik niet echt een heel grote achterstand op de andere jongens", aldus Kudimbana. "Ik ben blij dat Cercle opnieuw vertrouwen in mij stelt. Ik ben er overigens van overtuigd dat ik de kwaliteiten bezit om het in eerste klasse te kunnen waarmaken."

"Ik besef best dat ik hier tegen een hele sterke concurrentie moet opboksen. Ik leg me echter niet zomaar bij de feiten neer. Ik zal er keihard voor gaan om me in de gunst van de trainer te werken", zo besluit hij.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.