"'Europees bewezen dat ik niveau aankan"

VRIJDAG, 9 SEPTEMBER 2011, 11:50 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Het gaat hard voor Denis Odoi. In maart vocht hij met STVV nog tegen de degradatie, vandaag is hij basisspeler bij Anderlecht en zit hij in de kern van de nationale ploeg. In de kranten doet hij vandaag zijn verhaal.


"Misschien ligt er voor een nationale selectie wel een groot verschil tussen voor Anderlecht spelen of voor STVV", zo begint Odoi zijn uitleg. "Ik had er een goede voorbereiding met Anderlecht opzitten."

"Ik kreeg veel speelkansen, ook Europees. Ik speelde twee keer goed tegen Bursaspor. Vooral in de uitwedstrijd liet ik ook aanvallend iets zien. Ik denk dat ik in die Europese matchen bewezen heb dat ik het niveau aankan."

Rode kaart

In de competitie kende Odoi wel een ontgoochelend debuut met een vroege rode kaart tegen OH Leuven. Drie jaar geleden begon ook Nemanja Rnic zijn Anderlecht-carrière met een snelle rode kaart. Vreesde Odoi niet voor hetzelfde doemscenario? "Ik heb er achteraf met de trainer over gesproken. Ik heb eruit geleerd. Maar geef toe, het zou voor Anderlecht een dure grap zijn geweest, mochten ze mij na die rode kaart aan de kant hebben geschoven. Tenslotte heb ik toch 1,2 miljoen euro gekost", zo lacht Odoi.

Op die rode kaart volgde een schorsing van drie matchen. Marcin Wasilewski kreeg hierdoor opnieuw zijn kans op de rechtsachter. "Ik heb echt geen probleem met Wasil. Of hij er een heeft met mij, moet je hem zelf vragen. Op training gaat Wasil er hard in, zoals in het begin van het seizoen tegen mij. Maar hij doet dat met iedereen. Hij viseert mij zeker niet meer dan een ander."

Groeimarge

Ondanks een 8 op 15 wordt Anderlecht na het gelijkspel op Club Brugge toch weer beschouwd als titelkandidaat nummer één. "De media hadden Club Brugge uitgeroepen tot dé te kloppen ploeg. Maar twee weken geleden was Anderlecht in het Jan Breydelstadion de betere ploeg", aldus Odoi.

"Bovendien heeft deze groep nog veel groeimarge. Dat zag je de voorbije wedstrijden, maar ook op training. De ploeg kan als geheel alleen maar beter worden. Maar dat kan alleen door wedstrijden te spelen. Met sterke prestaties Europees moeten we vertrouwen tanken voor de competitie."

Kortrijk

Zondag ontvangt Anderlecht KV Kortrijk. Odoi sukkelde de voorbije dagen met de achillespees, maar hoopt erbij te zijn. "De voorbije jaren speelde ik bij STVV steevast met Lotto-schoenen. Hier bij Anderlecht zijn alle spelers contractueel verplicht met Adidas te voetballen. Dat vraagt een aanpassing. Ik kreeg last van de enkel en dat verergerde. Met speciale zolen hebben we dat euvel nu verholpen", legt Odoi uit wat het probleem is.

De voorbije dagen was er wat commotie omdat bij Kortrijk Veselinovic niet mag meedoen. Op vraag van de spelersgroep van Anderlecht, zo beweert hij. Odoi weet alleszins van niets. "En eerlijk, de spelersgroep is daar echt niet mee bezig. Kortrijk heeft al altijd een goeie ploeg gehad en ze proberen goed te voetballen. Het wordt een moeilijke match, maar we doen er goed aan om in het vooruitzicht van de Europese match tegen AEK Athene een goeie prestatie neer te zetten."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.