Jacobs: "Jovanovic weegt nog niet genoeg op de kleedkamer"

ZATERDAG, 10 SEPTEMBER 2011, 10:57 - BelgicaZeus
Anderlecht-Online No Image Found

Dit weekend speelt Anderlecht tegen KV Kortrijk, een ploeg met evenveel punten maar een beter doelsaldo. Ariel Jacobs ziet vorderingen, zeker als Jovanovic 100% is en Ronald Vargas in de ploeg komt.


Anderlecht heeft 2 spelers bij KV Kortrijk maar Dalibor Veselinovic zal niet spelen. Pablo Chavarria daarentegen kan en mag wel spelen van Anderlecht. "Het is een rare situatie", zegt Ariël Jacobs.

Liggen jullie niet wakker van Chavarria en wel van Veselinovic?

"Neen, we moeten er maar voor zorgen dat Chavarria niet scoort. Het zou wel beter zijn mocht er een algemene regel zijn dat uitgeleende spelers niet tegen hun moederclub mogen spelen. Dat is bijvoorbeeld zo in Portugal. Nu zijn er altijd mensen die denken: Zal hij die bal wel van de lijn halen als hij nog door Anderlecht betaald wordt? Maar Veselinovic moet er nu niet kwaad om zijn. In zijn contract kon hij lezen dat hij niet mocht spelen."

Anderlecht mag toch niet bang zijn van Kortrijk?

"We mogen Kortrijk zeker niet onderschatten. Die club staat voor ons in het klassement."

Had jij verwacht dat Milan Jovanovic al zo zijn stempel zou drukken?

"Ja en neen. Door zijn kwaliteiten was ik overtuigd dat Jovanovic belangrijk zou zijn, maar ik had het niet zo snel verwacht. Milan is hier heel low profile aangekomen en had veel twijfels. Hij wist dat de verwachtingen hoog waren en was niet zeker of hij ze meteen zou kunnen inlossen. Na Liverpool komt hij van heel ver. Tegen Bergen heb ik hem zelfs moeten overtuigen om in de basis te beginnen, maar Milan is een wedstrijdspeler. Ik wind me niet snel op als hij op training eens niet bij een bal komt omdat ik weet dat hij die bal in een match wel zal hebben. Andere spelers moeten wel altijd honderd procent zijn. Niemand kon voorspellen dat Jovanovic meteen drie keer zou scoren, maar hij heeft zich meteen in de gunst van het Anderlecht-publiek gespeeld."

Merk je zijn invloed al op de kleedkamer?

"Milan weegt nog te weinig op de kleedkamer. We konden wel wat persoonlijkheid gebruiken, maar Jovanovic beseft dat hij eerst een tijdje goed moet presteren voor hij een grote mond opzet. Of ik geen terugval vrees? Hoe meer men daarover praat, hoe meer daarop gefocust zal worden."

Bron: Het Nieuwsblad



anderlecht-online forum