"In de zomer moeten we een sterkhouder verkopen"

WOENSDAG, 10 FEBRUARI 2021, 09:39 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Etienne Davignon praat open en eerlijk in een interview met Het Laatste Nieuws over de financiële situatie van RSC Anderlecht. Een failliet komt er zeker niet maar wellicht moet de club komende zomer wel weer een sterkhouder verkopen om geld in het laatje te brengen. 

Davignon treedt Michaël Verschueren bij als die zegt dat het voetbal RSC Anderlecht moet redden. Lees: Europees voetbal. "Het is niet de bedoeling dat we hier een blanco cheque gaan uitschrijven, het bestuur moet ook zijn verantwoordelijkheid nemen. Door bijvoorbeeld Europees voetbal af te dwingen. De kans bestaat ook dat Peter Verbeke in de zomer een sterkhouder zal moeten verkopen om de verliezen toe te dekken. De minderheidsaandeelhouders hebben trouwens onlangs ingestemd met een kapitaalsverhoging van vijf miljoen euro om de licentie niet in gevaar te brengen."

Ruzie

Het deed al een tijdje de ronde dat het er bovenarms opzat tussen de minderheidsaandeelhouders en de rest, die ruzie is inmiddels bijgelegd volgens Davignon. "Dat klopt, maar we zijn allemaal slim genoeg om te begrijpen dat ruzie maken niet de oplossing is. We zijn ondertussen wel terug in staat tot een constructief gesprek. De minderheidsaandeelhouders bezitten samen 26% en dat zal zo blijven, dat moet men ook respecteren. Hoe de financiële situatie verder zal evolueren daar heb ik nu nog geen zicht op. We bekijken het plan maar het is te vroeg om daarover te communiceren. Maar de sportieve successen en spelersverkopen zullen een invloed hebben op het proces."

Failliet

Hier en daar wordt al gesuggereerd dat RSC Anderlecht op de rand van het faillisement staat, maar zover zal het niet komen zegt Davignon. "Anderlecht failliet? Absoluut niet. Er zijn problemen ja en Marc Coucke kon de zaken in het verleden anders en beter aangepakt hebben, dat geeft hij zelf ook toe. Maar nu met de vinger wijzen, lost niets op. Marc Coucke doet er trouwens alles aan om de club er bovenop te helpen. En voor zover ik weet wil hij niet verkopen. Buitenlandse investeerders zijn dus nu niet aan de orde."

Kompany

Davignon laat uitschijnen dat ze niet geraadpleegd werden bij het ontslag bij Frank Vercauteren en is daar allerminst blij over. Toch blijft het vertrouwen in Vincent Kompany behouden."We zijn niet gecontacteerd over het ontslag van Vercauteren. Maar we hebben wel 26% aandelen hé. Ik heb wel een enorm respect voor het parcours van Kompany, maar hij is ook nog jong en mist toch wel de nodige ervaring. Maar hij is de juiste man voor ons jeugdproject."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.