"Moeilijkste drie maanden als manager"

WOENSDAG, 14 SEPTEMBER 2011, 16:41 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Manager Herman Van Holsbeeck heeft een woelige periode achter de rug. "Mijn moeilijkste drie maanden in negen jaar Anderlecht", zo zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. Ook coach Ariël Jacobs komt uitgebreid ter sprake.


"De grootste crisis uit mijn carrière begon met de verkoop van Boussoufa en duurde tot de kwalificatie voor de Europa League tegen Bursaspor", blikt Van Holsbeeck terug.

Veel tijd om stil te staan bij het verleden is er niet want donderdag wacht AEK Athene. "Niet doorstoten in Europa zal een ontgoocheling zijn", zegt Van Holsbeeck daarover. "Zeker omdat we pieken naar de tweede seizoenshelft. Het risico is immers groot dat nieuwkomers Vargas, Jovanovic en Mbokani niet meteen zullen presteren, door blessures of een gebrek aan matchritme. En we trokken ook lessen uit de play-offs van vorig seizoen."

"Jacobs is een ongelooflijk goede trainer"

Van Holsbeeck heeft ook een boodschap voor coach Ariël Jacobs. "Hij is de baas. Hij mag van mij strenger zijn. De spelers worden genoeg betaald."

"Er zijn dingen die beter kunnen op Anderlecht. Niemand hier voelt zich te goed om aan zelfkritiek te doen. Daarom is Jacobs nog altijd hier. Wij zijn geen club waar de verantwoordelijkheid alleen op de coach wordt afgewenteld."

"Misschien zijn we vorig jaar inderdaad iets te soft geweest, nu gaan we er iets korter op zitten. Voor mij is Ariël een ongelooflijk goede trainer, maar omdat je hier constant onder druk staat heeft hij de neiging alles te negatief te zien. Ik heb dat soms ook."

"Suarez heeft vaderfiguur in Jacobs nodig"

Matias Suarez lijkt dit seizoen helemaal open te bloeien. "Sommige spelers hebben de behoefte om hun goede punten benadrukt te zien", aldus Van Holsbeeck. "Suarez is zo iemand."

"De Argentijn wou weg, maar in een gesprek van een uur heeft de vaderfiguur die Ariël hier voor sommige jongens ook moet zijn, ervoor gezorgd dat Suarez opeens ongeremd zijn kwaliteiten laat zien."

"Jacobs is nog even gemotiveerd als vroeger"

Voor Ariël Jacobs is ondertussen al toe aan zijn vijfde seizoen als hoofdcoach van Anderlecht. "Ariël Jacobs is nog even gemotiveerd als op de eerste dag dat hij hier binnenkwam", zegt Van Holsbeeck. "Hij is de sportieve baas en moet de strengste zijn van allemaal. Of hij goed omringd is in zijn staf? Op die vraag heeft Ariël "Ja" geantwoord."

"Op het eind van het seizoen zullen we dit opnieuw evalueren. Als hij vindt dat er iemand bij of weg moet: no problem. Hij is de baas. In afwachting heb ik iedereen weer scherp gekregen. Dat was nodig."

Secretaris-generaal Philippe Collin zei onlangs dat Jacobs geen inspraak had in de transfers. Van Holsbeeck ontkent dat: "Jacobs wordt bij elke transfer betrokken. Anders zou hij hier niet blijven. Of wat dacht u?"

Bron: Sport/Voetbalmagazine / Sporza



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.