"Zeer tevreden, maar blijf voorzichtig"

VRIJDAG, 12 FEBRUARI 2021, 14:08 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vincent Kompany is een tevreden man, maar gaat niet zweven. De competitie is nog niet voorbij en ook daar moet gewonnen geworden. Het enige waar de coach zich aan stoort is dat zijn spelers te gemakkelijk gaan liggen als ze moeten incasseren. 

De match in het Joseph Marienstadion leverde Kompany alvast geen grote bijkomende personeelszorgen op, zo zei hij. “Het is de dag na een match altijd wat afwachten, maar normaal is iedereen fit voor zondag. Op Yari (Verschaeren, red.) en Hendrik (Van Crombrugge, red.) jammer genoeg.” Het lijkt erop dat Anderlecht vertrokken is al zat de trein al vroeger op het goede spoor, alleen de efficiëntie ontbrak.

"Voor mij was dat eerder na de thuismatch tegen KRC Genk in december. We hebben sindsdien op vlak van intensiteit een constant niveau gehaald. Het is dankzij die intensiteit dat we het onze tegenstanders ook lastig maken. Als wij de basisprincipes begrijpen, dan zijn we een goeie ploeg.  Maar als we geen loopacties in de rug maken of de intensiteit is er niet, dan zijn we een gewone ploeg."

Gemakkelijk liggen

Kompany had wel een minpunt, zijn spelers gingen te gemakkelijk liggen als ze een trap moesten incasseren. "Dat moeten ze bij mij dus niet doen. Wij zetten zelf ook onze voet op training en zelfs twee keer zo hard. Tijdens een wedstrijd moeten ze dus niet gaan liggen of blijven klagen. En dan staan er nog eens drie anderen met hun handen in de lucht, dat wil ik niet. Het past niet in onze filosofie."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.