Proto: "Lokomotiv de grote favoriet"

DONDERDAG, 15 SEPTEMBER 2011, 09:27 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Vanavond neemt Anderlecht het in eigen huis op tegen AEK Athene. Silvio Proto heeft alvast een boodschap voor zijn ploegmaats. "We mogen Eidur Gudjohnsen geen ruimte geven om te trappen", aldus de doelman in Het Nieuwsblad.


"Hij kan de bal zeker laten zwiepen en die moderne ballen zijn levensgevaarlijk voor een doelman", weet Proto. "Ze gaan veel sneller dan vijf jaar geleden en de curve is veel minder voorspelbaar. Een keeper moet nu veel explosiever zijn dan vroeger. Bij Anderlecht is Sacha Iakovenko de man met de gevaarlijkste traptechniek. Hij stelt mij dikwijls op de proef."

Anderlecht kent de Griekse tegenstander ondertussen al redelijk goed. "Natuurlijk hebben we goeie herinneringen aan AEK, maar Griekse ploegen zijn dikwijls erg leep", waarschuwt Proto. "De meeste spelers zijn ouder dan 30 en hebben bij goeie buitenlandse clubs gespeeld."

"Dat ze bij Athene niet betaald zijn, speelt geen rol. Het is niet dat die jongens gaan staken, hè. Hun gebrek aan matchritme kan wel in ons voordeel spelen. In onze groep denk ik dat Lokomotiv de grote favoriet is. Wij zullen samen met AEK en Sturm Graz strijden voor de tweede plaats."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.