Van Holsbeeck: "Financiële kloof blijft groot"

DONDERDAG, 15 SEPTEMBER 2011, 11:53 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Manager Herman Van Holsbeeck was vanmorgen te gast in het programma "De Ochtend" op Radio 1. Anderlecht begint tegen AEK aan zijn 48e Europese campagne op rij. "Dat is toch een enorme prestatie", sprak Van Holsbeeck.


"Het wordt elk jaar wel moeilijker door een gebrek aan infrastructuur. We worden voorbijgestoken door landen waar financieel zaken gebeuren die niet kunnen."

"Om een voorbeeld te geven: Santander kocht vijf jaar geleden Tchité, maar we hebben nog altijd 300.000 euro te goed. Dat de UEFA de "financial fair play" gaat invoeren, is voor clubs als Anderlecht een goede zaak."

"Infrastructuur schiet tekort"

Tien jaar geleden klopte Anderlecht nog Manchester United en Real Madrid in de Champions League. "Maar het Europese voetbal is sindsdien enorm geëvolueerd", aldus Van Holsbeeck. "Als Belgische clubs zijn we vooral qua infrastructuur de laatste van de klas. Daar zijn we met zijn allen in de fout gegaan."

"Het is nochtans de enige manier om meer middelen te verwerven. Bij ons zijn alle seats, loges en boarding verkocht. Met een budget van 30 à 35 miljoen euro staat Anderlecht 250e in de financiële clubranking. In de gloriejaren, de jaren 80, waren we bij de top 15 in Europa. Dat maak je niet snel goed."



anderlecht-online forum