Suarez: "Dankzij vertrouwen van Jacobs"

VRIJDAG, 16 SEPTEMBER 2011, 10:29 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Matias Suarez gaf gisteren met een hattrick tegen AEK zijn visitekaartje af in Europa. "Nochtans was dit niet mijn beste match", verrast de Argentijn. "Nu liep ik vooral in de kijker door mijn drie doelpunten."


"Maar ik heb al betere wedstrijden gespeeld. Alleen viel dat toen niet op omdat ik niet scoorde. Natuurlijk ben ik wel blij met mijn hattrick. Het is de eerste in mijn carrière!"

De spits verkeert in de vorm van zijn leven. "Ik voel me beter dan vorig seizoen en vooral mentaal heb ik veel vooruitgang geboekt", legt Suarez uit in de kranten. "Ik sta steviger in mijn schoenen en mijn relatie met de trainer is veranderd. Jacobs geeft me veel vertrouwen en praat ook meer met mij."

Er zijn ook andere redenen waarom het nu zo vlot draait bij hem. "In vergelijking met vorig seizoen speelt Anderlecht nu veel meer combinatievoetbal over de grond. Dat ligt me beter dan die diepe ballen. Bovendien klikt het uitstekend met Jovanovic, Canesin en Biglia, die de echte motor is van deze ploeg."

"Ik hoop dat mijn vorm blijft duren. Ik blijf alleszins hard werken. Waar ik speel, diep in de spits of elders, maakt me niet uit. Als ik maar veel vrijheid krijg. Ik moet de bal kunnen voelen. Ik zak ook regelmatig terug om de bal op te eisen. Ik ben eigenlijk meer een recuperator, dan een afwerker", besluit Suarez.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.