Jacobs: "Altijd vertrouwen gehad in Suarez"

ZATERDAG, 17 SEPTEMBER 2011, 10:34 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Heel Europa heeft donderdag kunnen kennismaken met de kwaliteiten van Matias Suarez. Toch scheelde het niet veel of de Argentijn zat niet meer bij Anderlecht. Suarez wou weg en bovendien was ook het Franse Rennes geïnteresseerd.


Een gesprek van een uur met trainer Ariël Jacobs veranderde echter veel voor de spits. "Mijn relatie met Suarez is nochtans niet veranderd", stelt Jacobs in Het Nieuwsblad. "Matias is gewoon geëvolueerd. Ik heb altijd veel vertrouwen gehad in hem. Ik herinner mij één van zijn eerste matchen, tegen BATE in 2008. In de fase waarbij hij zich jammerlijk blesseerde, zag je al zijn talent qua snelheid en behendigheid. Ik heb dat toen ook gezegd, maar van een nieuwe speler verwacht iedereen dat zijn prestatiecurve alleen maar opwaarts gaat. In realiteit gaat dat altijd met ups en downs. Ik heb Suarez in dat proces zo goed mogelijk proberen te begeleiden."

Volgens Jacobs had Suarez vooral tijd nodig. "In zijn eerste seizoen was hij geblesseerd en had hij aanpassingsproblemen op en naast het veld. Toen hij sterk aan zijn tweede jaar begon, hoopten we dat hij gelanceerd was, maar hij deemsterde weg. Ik was toen een van de enigen die hem hier wilde houden. Zijn moeilijke seizoenen hebben me nooit verontrust."

"Of we deze goeie Suarez nu een heel jaar lang zullen zien, valt niet te voorspellen", aldus Jacobs. "Je ziet het misschien niet aan zijn lijf, maar hij staat alleszins steviger op zijn benen. In zijn eerste jaren lag hij voortdurend op de grond, maar tegen AEK moet je eens kijken hoe ze aan zijn lijf hangen terwijl hij toch nog scoort."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.